Ipocrizie și dezinformare! Senatorul PSD Eugen Dogariu acuză inițiativa pentru alegerea primarilor în două tururi

Senatorul PSD Eugen Dogariu argumentează motivul pentru care a votat împotriva propunerii legislative făcută de USR privind alegerea primarilor în două tururi. Acesta cataloghează drept amatorism înaintarea inițiativei civice pentru care s-au strâns 140.000 de semnături.

Având în vedere că o decizie dată de CCR nu permite modificarea legislației electorale cu un an înainte de alegeri, senatorul susține că insistența USR și PNL este o ipocrizie, cu atât mai mult cu cât decizia Curții Constituționale a fost dată ca urmare a solicitării PSD împreună cu PNL.

„În Senat, o altă dovadă de ipocrizie și de dezinformare, a fost respinsă inițiativa legislativă legată de votul primarilor în două tururi. Motivul pentru care a fost respinsă această inițiativă a fost în primul rând legată de formă. Există o decizie a Curții Constituționale care spune că pentru a asigura o echitate în procesul electoral, cu un an înainte, nu se modifică legislația electorală. Iată că USR și PNL, deși există această decizie a Curții Constituționale, insistă să facă această modificare. Ce e interesant este că decizia CCR a fost dată la solicitarea a două partide: PSD și PNL. Iată că vorbim din nou de ipocrizie și de jocuri politice, nicidecum de dorința de a face ceva bine în România.”, a declarat senatorul Eugen Dogariu.

Inițiativa privind revenirea alegerii primarilor în două tururi a fost împiedicată și în luna mai de către CCR, motivarea fiind că acele semnături nu au fost strânse din cel puțin un sfert din județele țării, de unde trebuiau să fie strânse minimum 5.000 de semnături.