Ionuț Popovici: „S-au deschis școlile, se organizează alegeri, însă ce facem cu acești artiști care de luni întregi nu au niciun venit?”

Ionuț Popovici, candidatul Partidului Mișcarea Populară la șefia Consiliului Județean, este dezamăgit de nepăsarea cu care Guvernul Orban îi tratează pe artiști. Au fost suspendate toate spectacolele de luni întregi și nu s-a mai luat nicio măsură în acest sector, deși elevii s-au întors la școală, iar alegerile sunt în plină organizare.

Cei care ne alină sufletele la orice petrecere sunt unii dintre cei mai dezavantajați în aceste vremuri. Deși multe sectoare și-au reluat activitatea, nimeni nu s-a gândit la cei care se ocupă de păstrarea identității unei zone. Suntem deja în sezonul târgurilor, care mai ales în mediul rural erau animate de soliști și instrumentiști îndrăgiți, dar anul acesta va fi diferit. Ionuț Popovici, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean, consideră că artiștilor li se face o nedreptate. „M-am născut, am crescut și trăiesc aici, în Banatul de Munte. Știu ce înseamnă pentru comunitățile de aici folclorul și tradiția. Însă ce se întâmplă cu cei care duc obiceiurile mai departe și păstrează identitatea zonei prin muzică? Artiștii de muzică populară, fie soliști vocali, fie instrumentiști, reprezintă un sector grav afectat de pandemia de coronavirus și observ cu tristețe că Guvernul Orban nu s-a gândit la nicio măsură pentru acest domeniu. S-au deschis școlile, se organizează alegeri, însă ce facem cu acești artiști care de luni întregi nu au niciun venit?”, se întreabă Popovici.

Pentru liderul PMP este greu de conceput de ce au ales decidenții să aplice măsurile discreționar. „Mi se pare aberant că riscăm să ne îmbolnăvim copiii și bunicii, însă nu ne gândim deloc la cei care au menirea să ne bucure și să ne aline, mai ales în această perioadă. Iubesc folclorul și tradiția, iar această campanie electorală mi-a demonstrat câtă nevoie au oamenii de astfel de momente de bucurie, dar și câtă nevoie au artiștii să își reia activitatea. Oare cei din Guvern nu au văzut aceleași lucruri?”, își încheie Ionuț Popovici postarea.

(E)