Cosmin Belci, candidatul PNL la Turnu Ruieni, vrea ca narcisa să redevină simbolul Zerveștiului

Schimbarea la față a oricărei comunități nu se face doar prin drumuri asfaltate, extinderea rețelei de apă și canal ori reabilitatea unor obiective de interes general, ci este nevoie și de o susținere de natură spirituală, menită să atragă oamenii spre frumos, prin organizarea unor acțiuni și evenimente care să pună în evidență specificul locului.

La așa ceva se gândește candidatul PNL la Primăria Turnu Ruieni, Cosmin Belci. Deși este foarte tânăr, acesta își amintește ce emulație se producea în momentul în care la Zervești veneau an de an sute de turiști din județ și din țară pentru sărbătoarea dedicată narciselor, simbolul acelor locuri.

„Cel puțin pentru mine, dar sunt convins că și pentru alți locuitori, Sărbătoarea Narciselor, organizată în a doua săptămână a lunii mai, era un eveniment deosebit. Oameni veniți din tot Banatul pentru a se bucura de frumusețea câmpului plin de narcise înflorite. Din păcate, de vreo șapte ani, această sărbătoare nu se mai ține. Dacă voi fi ales primar, cu siguranță că, începând de la anul, ne vom bucura din nou de ea, pentru că vreau ca narcisa să redevină simbolul comunei”, mărturisește candidatul PNL.

Cosmin Belci spune că se va implica în promovarea obiectivului turistic cunoscut sub numele de Turnul lui Ovidiu. Totodată, va reînființa biblioteca, încercând să găsească o modalitate de a obține o donație de cărți. Acest lucru ar fi posibil și prin colaborare cu profesorii și învățătorii, iar copii să fie îndrumați spre ea.

„Îmi doresc să amenajez promenada lacului Zervești, prin montarea unui pavaj, mobilier adecvat, o instalație nocturnă de iluminat, care să se întindă pe la pârâul Dalciului. Toate aceste cu înțelegerea Hidroelectrica SA. Ar fi un loc de relaxare pentru turiști în perioada verii, dar și pentru tinerii comunei noastre”, ne-a mai dezvăluit Cosmin Belci, o parte din viitoarele sale preocupări edilitare.

(E)