Ionuț Popovici, mândru de primarii săi! „Efectiv nu am ce să le reproșez colegilor mei”

Liderul PMP Caraș-Severin nu ezită să laude primarii care îi sunt colegi de partid. Într-o recentă conferință de presă, Ionuț Popovici a ținut să evidențieze performanțele edililor-șefi la capitolul de implementare a proiectelor.

În județul Caraș-Severin, Partidul Mișcarea Populară are un primar de oraș și alți doi de comună. De asemenea, după cum s-a anunțat recent, PMP a câștigat și un camarad în persoana lui Antonică Moț, primarul din Prigor. Acesta nu va deveni însă membru PMP pentru că asta ar însemna să piardă funcția de edil-șef, obținută la alegerile din 2016 din partea M10. „Această apropiere este una cât se poate de firească”, este de părere Ionuț Popovici. Liderul PMP a ținut să sublinieze meritele primarilor din partidul pe care îl reprezintă.

Cel mai bine cotat în topul lui Popovici pare să fie primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, pe care îl numește „un performer al fondurilor europene”. „A scris proiecte de peste 20 de milioane de euro. Astăzi nu este alături de noi pentru că el este un tip care se implică, deci inclusiv în procedurile de implementare a proiectelor, inclusiv în răspunsurile clarificărilor care se cer de către instituțiile la care s-au depus proiect și astăzi scrie niște clarificări pentru ADR Vest, are un proiect de aproape 11 milioane de euro prin care se asfaltează 53 de străzi în orașul Bocșa, are un proiect de aproape 5 milioane de euro prin care în imediata perioadă vor ajunge autobuze electrice în Bocșa, un nou proiect în valoare de 5 milioane de euro pentru parcul central, casa de cultură, cinemaul din Bocșa și încă alte 12 străzi. Sunt convins că nu se va opri aici”, a spus plin de mândrie Ionuț Popovici în fața reprezentanților mass-media.

CITEȘTE ȘI: Mișcări-surpriză pe scena politică din Caraș-Severin!

Primarul PMP din Ticvaniu Mare, Aurel Jivan, se numără și el printre cei apreciați de Ionuț Popovici. „Aș continua cu primarul comunei Ticvaniu Mare care are 6 proiecte, toate însumează aproape 3 milioane și jumătate de euro. Discutăm de construcția unei școli, de modernizarea a altor 3 școli, de construcția unei primării și asfaltarea tuturor străzilor din comuna Ticvani, iar luni a fost la CNI și a mai depus încă un proiect pentru căminul din comuna Ticvaniu Mare”, dezvăluie liderul PMP. Nici celălalt primar de comună al partidului nu se lasă mai prejos când vine vorba de proiecte, așa că și el a fost menționat de președintele partidului. „Colegul nostru Iliuță Canea de la Lăpușnicel are două proiecte de aproape două milioane de euro, unul pe apă și canal și unul pe asfaltarea tuturor străzilor din comuna Lăpușnicel”.

Mândru de oamenii pe care îi are alături, Ionuț Popovici nu ezită să promită că lucrurile vor evolua favorabil pentru comunitățile reprezentate de primarii PMP, dar și să sublinieze că, în calitatea sa de vicepreședinte de Consiliu Județean are deschidere pentru orice primar, indiferent de culoarea politică. „Este o adevărată performanță, am dovedit și vom dovedi în continuare că se poate. Dacă facem o comparație, aceste fonduri, peste 25 de milioane de euro, sunt aproape jumătate din bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin pe un an întreg. Toți acești bani vin în județul Caraș Severin și se vor vedea în comunitățile pe care ei le păstoresc. Eu personal sunt mândru că efectiv nu am ce să le reproșez colegilor mei. (…) Ușa mea a fost în permanență deschisă și va fi în permanență deschisă și cred că în această perioadă și nu numai trebuie să uităm de culorile politice și trebuie să facem ceea ce trebuie pentru județul Caraș-Severin împreună. Ne vom readuce aminte de culorile politice în 2020 când probabil ne vor recomanda faptele noastre în administrație”, a subliniat liderul Partidului Mișcarea Populară, Filiala Caraș-Severin.