Ionuţ Popovici acuză joaca de-a politica a lui Florin Cîţu

Faptul că Florin Cîțu a dat bir cu fugiții chiar înainte de validarea sa a stârnit un adevărat cataclism în lumea politicului, preocuparea mai mare pentru câștigul de imagine al liberalilor fiind aspru catalogată de președintele PMP Caraș-Severin, cel care vede întregul scenariu ca fiind: „un dezinteres total față de criza din sănătate, dar și cea economică, care se preconizează”

„După 30 de ani, România are nevoie de decidenți politici serioși, oameni care fac politică pentru oameni, oameni care fac politică pentru România. Nu cred că în această situație delicată în care este România astăzi era cazul să ne jucăm politic. România are nevoie de stabilitate, România are nevoie de un guvern stabil care să ia decizii. Atât timp cât toate celelalte partide, mare parte din opoziție, au înțeles că România are nevoie de un guvern stabil, chiar și PSD era dispus să voteze acest guvern, culmea, liberalii au făcut un pas înapoi și au intrat în acest joc care în acest moment nu-și avea rostul.”, atrage atenția Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin.

Indignarea politicianului cărășan este cu atât mai mare cu cât PNL-ul, prin gestul de ieri, pare că a dat dovadă de amnezie, sănătatea oamenilor și problematica COVID-19 fiind trecute în plan secund spre deosebire de miza politicianistă a liberalilor: „În aceste momente, politica trebuie lăsată de-o parte! România are nevoie de un guvern stabil! Poate, când noi discutăm, numărul celor infectați de coronavirus crește. Ori, în aceste condiții, cred că trebuie să uităm de politică. Din punctul meu de vedere este exclus să mai fie alegeri anticipate, cred că ar trebui amânate alegerile locale și, încă o dată spun, România în acest moment are nevoie de un guvern stabil, legitim, votat care să ia măsurile cele mai bune pentru români și pentru România”.

Pe de altă parte, Ionuț Popovici subliniază că lipsa unui guvern stabil pune într-un con de umbră România, mai ales acum, când la Bruxelles se discută despre fondurile europene, ghidurile de finanțare care vor veni, subvențiile pentru agricultori: „Gândiți-vă că, în aceste momente, la Bruxelles, se discută despre fondurile europene, ghidurile de finanțare care vor veni în următoarea perioadă, subvențiile pentru agricultori. Se negociază aceste lucruri care sunt extrem de importante pentru noi, pentru români. Gândiți-vă că Franța, Italia, Germania au un nivel de subvenție de trei, patru ori mai mare decât România. Fermierii români sunt oarecum nedreptățiți. Oare ce credibilitate are un ministru într-o discuție de negociere cu un partener stabil, partener care mâine poate își pune întrebarea: «Data viitoare vine alt ministru?». Politica agricolă se discută în această perioadă la Bruxelles, iar noi suntem absenți, noi nu avem un guvern care să facă acest lucru”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin reiterează nevoia stabilității în România, acesta fiind de părere că orice guvern legitim, în contextul actual, este bine-venit, cu toate că ar fi de preferat un guvern de uniune națională: „Orice guvern legitim, în acest moment, cred că este binevenit, dar, totuși, ținând cont că este vorba de mai multe partide politice, un guvern de uniune națională ar fi și mai potrivit din care să facă parte toate partidele politice. Cred că atunci nu ar mai fi niciun fel de problemă”.