Adrian Torma, dispus să bată palma cu Uniunea Sârbilor, dar şi cu Pro România: „Am înţeles că din alianţe pot apărea lucruri benefice”

În contextul alegerilor locale din această vară, primarul orașului Moldova Nouă nu e dispus să intre în bătălie cu mâinile goale. Chiar dacă nu-și cunoaște încă adversarii, acesta e gata să profite de libertatea de a face alianță cu oricine, motiv pentru care actualul partener – Uniunea Sârbilor –rămâne prima opțiune în privința unui proiect politic comun pentru 2020.

„Noi, atât la nivel local, cât și la nivel județean, avem nevoie de alianțe pentru a putea crea majoritățile necesare fie pentru a susține un candidat comun la Consiliul Județean, la primăriile de orașe, de comune sau, evident, de a crea majorități în Consiliul Județean sau Consiliul Local pentru a putea obține funcțiile de viceprimar, acolo unde există această șansă. Eu sunt un primar care a înțeles că, din alianțe, pot apărea lucruri bune și benefice. Eu sunt un primar în funcție și împreună cu domnul viceprimar, din partea Uniunii Sârbilor, am creat o alianță preelectorală în care am avut susținerea dânșilor pentru candidatul Adrian Torma la Primăria Moldova Nouă. Cu siguranță, ei sunt prima opțiune pentru a crea o alianță și pentru alegerile din 2020, atât timp cât va exista și din partea lor această deschidere. A fost funcțională relația noastră și putem continua această alianță.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Ținând cont de faptul că, de-o vreme bună, se tot vehiculează ideea unei Stângi puternice, mai exact un proiect politic între PSD și Pro România, acest lucru e pe cale să se materializeze nu doar la nivelul județului Caraș-Severin, președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, cel căruia i se tot cere să preia conducerea filialei social-democraților cărășeni, agreând această posibilitate, ci inclusiv la nivelul orașului de la Dunăre, edilul Torma fiind de acord să se așeze la masa tratativelor cu reprezentanții organizației locale a partidului condus de Victor Ponta, doar dacă toți factorii implicați pun pe primul plan cetățeanul și comunitatea, iar apoi funcția politică.

„În ceea ce privește Pro România, cu siguranță, o să-ncercăm o colaborare comună. Voi încerca să am o relație cu colegii de la Pro România din Moldova Nouă și de la nivel județean, dacă poziția mea va impune să fac parte din echipa care va negocia, să spunem, parteneriate cu Pro România. Dar, de principiu, sunt de acord și încurajez această alianță cu Pro România. Mai departe, dacă vor apărea alte oportunități la nivel local, cu siguranță, eu sunt deschis unei relații cu oricare dorește să participe la alegerile locale și caută, cu demnitate și interes, binele comunității, nu doar să jignească, să acuze și să facă ce au făcut: să doboare un primar doar de dragul de a-l vedea căzut, ulterior căutând să vadă că el a fost soluția atunci, dar nu și-au dat seama.”, a mai ținut să puncteze șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

 

1000x100 (5)