Ionuț Popovici: „Aceasta este diferența între PMP și PNL: noi nu fugim de competiție”

Contestațiile depuse înainte de startul campaniei electorale l-au determinat pe Ionuț Popovici să reacționeze. Nu doar în ceea ce privește deja celebra candidatură a lui Adrian Torma, ci și vizavi de atitudinea partidelor, în general.

Întreaga pățanie a lui Adrian Torma, a cărui candidatură a fost contestată, iar ulterior au urmat lupte grele pentru a se reveni asupra deciziei, a fost catalogată drept o poveste complicată de către Ionuț Popovici, liderul PMP și candidatul partidului la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. „Nu am comentat niciodată decizia instanței, favorabilă sau nefavorabilă. Cred că oamenii trebuie să hotărască, nicidecum o chichiță materială.”, spune Popovici, mulțumit că, în cele din urmă, la Moldova Nouă competiția va fi decisă de regula democrației.

Și partidul pe care îl reprezintă ar fi avut posibilitatea de a contesta candidați, pentru că și la alte formațiuni au existat erori, însă decizia de a nu recurge la astfel de gesturi a fost stabilită la nivel central. „Am depistat mai multe erori, inclusiv în celelalte tabere. La o discuție cu președintele Eugen Tomac, am hotărât să nu contestăm pe nimeni, pentru a da șansa tuturor să coaguleze voturi și să ajungă aleși locali. Nu am luat dreptul nimănui de a candida.”, subliniază Popovici.

În ceea ce privește contestațiile liberalilor, liderul PMP spune că au fost depuse după anumite strategii, însă tocmai aceste încercări de înlăturare a unor candidați arată că PNL se teme de competiție. „Liberalii au fost mai vigilenți, au premeditat totul, au așteptat să treacă termenele și au contestat și această candidatură pe ultima sută de metri. Aceasta este diferența între PMP și PNL, noi nu fugim de competiție. Noi ne asumăm, deși nu avem forțele mai marilor partide, suntem onești, ne respectăm adversarul și nu încercăm să-l scoatem cu tertipuri din competiție.”, a mai spus Ionuț Popovici.

(E)