UPDATE. Ionesie Ghiorghioni încă se crede nevinovat: „Îmi rezerv dreptul să tac!”

Încă vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ghiorghioni s-a prezentat astăzi la instanță, unde a avut loc înfățișarea pe fond în dosarul privind traficul de influență, în care acesta este implicat alături de nepotul său.

Foarte relaxat și deloc stresat de proces, vicele forului județean a declarat înainte să intre în sală faptul că este nevinovat și că este convins că până la urmă martorii vor da declarații corespunzătoare, întrucât ceea ce au spus până acum se bate cap în cap. Prin urmare, își rezervă dreptul la tăcere, așa cum legea îi permite. „Înțeleg să uzez de acest drept în acest moment procesual, urmând să îmi expun poziția ulterior,  dacă voi considera că este în interesul meu să o fac”, se arată în declarația pe care Ionesie Ghiorghioni a semnat-o în fața instanței.

De asemenea, apărarea sa a cerut audierea martorilor din acest dosar în fața instanței, iar cel mai probabil, primii audiați vor fi denunțătorii.

Ghiorghioni și-a păstrat calmul până când procurorul DNA Timișoara s-a împotrivit solicitării sale de a participa pe data de 1 septembrie la sărbătoarea hramului bisericii pe care a ctitorit-o în localitatea Bucova. Și apărarea nepotului său, Cosmin Ghiorghioni, a cerut ridicarea controlului judiciar pentru că tânărul și-a recunoscut faptele și colaborează cu organele de cercetare penală.

Instanța urmează să delibereze în cele două situații.

UPDATE, ORA 18.40  – Fără deplasare la Bucova
În urmă cu puțin timp, instanța a încuviinţat proba testimonială solicitată de inculpatul Ghiorghioni Ionesie, prin apărătorii săi, şi a dispus audierea martorilor din rechizitoriu, însă pentru termenul de judecată din 15 septembrie 2015, ora 12:00, a dispus citarea celor doi denunţători. Totodată, instanța a luat act de faptul că inculpatul Ghiorghioni Ionesie şi-a rezervat dreptul de a face declaraţii în faţa instanţei după audierea martorilor din rechizitoriu, precum şi de a propune probe în apărare după epuizarea aceleiaşi etape procesuale.

De asemenea, Tribunalul Caraș-Severin a admis solicitarea inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin privind judecarea acestuia prin procedura simplificată, întrucât apărarea sa merge pe recunoașterea faptei. Chiar și așa, instanța a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de cei doi inculpaţi, pe care o menţine pe o durată de 60 zile, începând cu data de 19 august 2015 până la data de 17 octombrie, inclusiv.

În plus, judecătorii au decis să respingă cererea vicelui de la CJ de a participa la sărbătoarea bisericii din Bucova.

 

Comments

  1. andy says:

    Individul asta are probleme la cap. Altfel nu imi explic cum poate sa aiba tupeul de care da dovada. A imbatranit degeaba…

  2. RACU says:

    La puscarie!Acolo ii este locul.Din cauza lui si altora ca el se afla judetul in aceasta stare.