Ionescu – Fish vrea o minune! Pentru că Reșița nu ar trebui să se numească astăzi oraș european!

PNȚCD Caraș-Severin a anunțat astăzi oficial candidatura inginerului Lucian Ionescu, cunoscut drept Fish, pentru Primăria Municipiului Reșița!

Lucian Ionescu este o persoană destul de cunoscută, după cum apreciază președintele PNȚCD Caraș-Severin, Dan Sîrbu, și ar fi omul potrivit pentru a schimba destinele Reșiței. Ionescu a intrat de puțin timp în politică, mai exact din toamna anului trecut, și la scurt timp a primit propunerea de a candida pentru fotoliul de primar al municipiului Reșița. Are 38 de ani, e căsătorit și are un copil. În prezent e inspector în cadrul Direcției de Patrimoniu a Consiliului Județean, postură din care a dat de mai multe ori cu subsemnatul la DNA. De fiecare dată, în calitate de martor, în timp ce superiorii lui s-au dus în pușcărie! Acest aspect pare să-i confirme onestitatea și corectitudinea de care vorbeau președintele Dan Sîrbu și vicepreședintele Dorin Militaru.

„Am o familie minunată, care m-a determinat să fac pasul către această familie PNȚCD, spre acest partid. Sunt reșițean de mic, am copilărit aici, studiile universitare le-am făcut tot aici și nu îmi este rușine, nici măcar cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. Consider că a fost un accident. Activitatea profesională am început-o în 2000, ca administrator de clădiri și imobile, iar din 2005 activez ca inspector la Direcția de Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean, unde am desfășurat mai multe activități. M-am ocupat în special de drumuri, iar în prezent sunt la serviciul de impozite și taxe. Legătura mea cu PNȚCD a început în septembrie 2015, pentru că aici am libertate de exprimare și libertatea de a face ce știu eu mai bine. La celelalte formațiuni pe care le-am întâlnit până acum nu am întâlnit această oportunitate. În noiembrie, la congresul județean, l-am cunoscut pe domnul președinte Aurelian Pavelescu și atunci am luat în calcul candidatura mea. În decembrie am ajuns la concluzia că trebuie să fiu o locomotivă pentru acest partid”, a declarat Lucian Ionescu – Fish.

Candidatul țărăniștilor pentru Primăria Reșița a vorbit și despre principalele trei ținte pe care vrea să le atingă în cazul în care va fi noul edil-șef al municipiului sau măcar între cei 21 de consilieri locali. „Îi mulțumesc minunatei mele soții că a renunțat la Germania pentru mine, pentru Reșița. Dacă mai risipim și valorile pe care le mai are Reșița, atunci orașul nu mai are niciun viitor. Nu vreau să mă lupt pentru o funcție, ci pentru un viitor al Reșiței, al copiilor mei și al tuturor. Am multe ținte, dar acum vreau să mă limitez la trei dintre ele. Condițiile pentru a-ți întemeia o familie nu sunt astăzi îndeplinite. Reșița nici nu ar trebui să se numească oraș european! Este o condiție de bază, să ai apă curentă, iar noi nu avem pentru toți locuitorii aceste servicii. A doua țintă ar fi infrastructura, mă refer în primul rând la străzi, la intrările în oraș, la semnalizare și multe altele. Trebuie să lucrăm la aspectul orașului, să facem o Reșiță mai atrăgătoare. Dacă nu arăți bine și nu ai ce să oferi investitorilor, ca să nu mă mai refer la alte motive pentru care nu au venit investitorii, nu poți spera la mai mult și la mai bine”, a mai afirmat Ionescu.

Țărănistul a oferit și câteva explicații pentru felul în care a ajuns să arate Reșița și pentru lipsa de perspective: „Pentru cum arată astăzi Reșița, pentru imaginea pe care o avem nu e de vină doar Mihai Stepanescu, ci și funcționarii care stau în poziția ghiocelului în fața șefului în loc să-și arate adevărata valoare. Pentru că există destui, cel puțin eu cunosc destui în Consiliul Județean. Nici edilul nu ar fi putut face doar ce a dorit el dacă nu ar fi stat drepți toți funcționarii! Dacă se întâmplă să ies primar ar fi o minune pentru mine, dar cred că PNȚCD poate obține cam 20 la sută și să avem și patru consilieri locali!”