Liberalii reşițeni și-au stabilit oamenii pentru Consiliul Județean! Oameni noi și nu prea!

O parte dintre candidaţii pentru Consiliul Județean s-a stabilit şi de către organizația PNL din Băile Herculane, în timp ce la Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă putem vorbi la această oră doar de speculații.

În şedinţa de ieri a Biroului Municipal al PNL Reşiţa s-au stabilit propunerile pentru fotoliile de consilieri județeni în viitoarea legislatură. Liberalii susţin că fiecare din cele cinci colegii va face câte șapte propuneri pentru lista de consilieri judeţeni a PNL-ului, fără a se stabili însă şi ordinea pe listă. „Ei au fost propuşi în ordine alfabetică, urmând ca ordinea pe lista finală să fie stabilită odată cu depunerea ei la BEJ. Le va fi analizată activitatea şi implicarea în viaţa partidului, iar în urma acestei analize se va face ierarhizarea pe lista de consilieri judeţeni”, a explicat Ioan Marcel Vela, copreşedintele PNL Caraş-Severin, pentru expressdebanat.ro.

O parte din lista de şapte ar fi completat şi organizaţia PNL din Băile Herculane, dar deocamdată nu este încă finalizată. „La Caransebeş nu s-a discutat încă această listă, nici la Oraviţa”, mai spune Vela, în timp ce, la Moldova Nouă, lista este ţinută în loc de posibila candidatură a lui Cătălin Bâcleşanu, consilierul local care este sancționat de ANI şi amendat penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, după ce s-a dovedit că a fost implicat în dosarul de corupție de la Spitalul Județean Reșița. Deşi sunt voci care spun că aceleaşi persoane vor fi prezente şi pe lista de consilieri locali, Marcel Vela exclude din start acest lucru: „Cu siguranţă, pe lista de Consiliu Local la Reșița vor fi alte nume!”, explică liderul liberal.

Revenind la lista propunerilor de la Reşiţa, pe aceasta sunt următoarele persoane: Başag Viorel, Dolot Claudiu, Lolea Viorel, Marta Remus, Marşalic Jaro, Miloş Marius Cristian, Surdu Daniel.

Potrivit unor surse apropiate liberalilor reșițeni, iniţial, pe lista cu pricina ar fi fost şi Dan Stan, dar acesta ar fi fost retras de pe listă, existând intenţia să fie ţinut ca rezervă pentru candidat la Primăria Reşiţa, în condiţiile în care Ioan Popa ar putea să fie forţat să candideze la Consiliul Judeţean Caraş-Severin.