Ion Spânu, Pro România: „Guvernul Orban caută în disperare să peticească sacul și să repare ceea ce liberalii au stricat din neștiință”

România se pregătește să intre în cea de-a doua lună a stării de urgență. Aceasta poate însemna alte zeci sau sute de mii de oameni trimiși în șomaj, restricții de circulație, comunități în carantină, economie pe butuci. Un scenariu pe cât de negru, pe atât de posibil.

Deputatul Pro România de Caraș-Severin, Ion Spânu, este de părere că lunile ce vor urma pandemiei de COVID-19 vor fi decisive pentru noi toți, în condițiile în care până la sfârșitul anului ne așteaptă două rânduri de alegeri.

„Am fost surprinși complet nepregătiți, vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă în toate spitalele din țară, inclusiv la cele din Reșița și Caransebeș, unde peste tot sunt probleme deosebite. Lipsa de finanțare masivă a dus la această situație. În acest an, de la Sănătate s-a tăiat aproape jumătate din bugetul care ar fi trebuit să existe, iar acum Guvernul Orban caută în disperare să peticească sacul și să repare ceea ce liberalii au stricat din neștiință”, spune Spânu.

Deputatul speră să nu avem o evoluție a îmbolnăvirilor asemănătoare celor din alte țări ale Europei și lumii, să atingem vârful epidemiei cât mai repede, ca apoi să ne redresăm și să revenim la normal.

„Problema majoră este ce vom face post-epidemie, pentru că așa cum vedem cu toții, încasările la buget s-au redus drastic, economia funcționează cu motoarele la relanti, mediul privat se confruntă cu grave probleme, aproape un milion de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic și, colac peste pupăză, măsuri asemănătoare se anunță și în sistemul de stat. În Caraș-Severin trăiam, oarecum, din activități turistice, azi turismul este cel mai afectat, hotelurile sunt goale, pensiunile sunt în mare suferință, oamenii stau acasă. În concluzie, lunile ce vor urma după ridicarea stării de urgență vor fi dificile, dar și decisive pentru redresarea economiei, dar nu numai”, a ținut să precizeze deputatul Pro România.