Ion Mocioalcă: „Un scor de 45 la sută nu a mai făcut niciun partid de pe vremea lui Ion Iliescu! Din 1992!”

Liderul PSD Caraș-Severin a primit cu mare satisfacție primele rezultate neoficiale ale alegerilor parlamentare de astăzi, dar a amânat deschiderea șampaniei pentru momentul în care va afla cum stau social-democrații în Caraș-Severin.

Ion Mocioalcă anunțase pentru Caraș-Severin un target de trei deputați și un senator, iar scorul obținut de partid la nivel național, coroborat cu prezența redusă la urne în județ, dau speranțe social-democraților pentru atingerea obiectivului. Numărătoarea paralelă arată că cifrele din județ nu diferă cu mult de cele la nivel național, astfel că Ionuț Chisăliță e aproape sigur de mandatul de senator, Ion Mocioalcă și Ion Spânu merg în Camera Deputaților, emoții mari trăind în continuare doar Luminița Jivan, cea care a încercat imposibilul.

„Nu pot să nu-mi exprim satisfacția pentru ceea ce am văzut la exit-poll. Un scor de 45 la sută nu a mai făcut niciun partid de pe vremea lui Ion Iliescu, în 1992. Aștept cu îngrijorare rezultatele din Caraș-Severin, pentru că ne dorim și noi să fim la nivelul mediei pe țară. Au muncit mult colegii mei și ar merita un astfel de rezultat. Încă nu desfacem șampania, mai așteptăm până numărăm rezultatele din Caraș-Severin când ne vom bucura de succesul PSD-ului. Îmi doresc să fie un succes la nivelul mediei pe țară”, a declarat Ion Mocioalcă, imediat după aflarea primelor rezultate.

Șeful PSD Caraș-Severin a comentat totodată și rezultatul liberalilor, unul sub așteptările sale, în timp ce scorul PMP-ului îl anticipa. „Surprinzător e scorul PNL-ului! Poate în sfârșit se gândesc unde au greșit și în campanie, și în acest an de guvernare, când s-au lipit de premierul Cioloș, când poporul dorește cu totul și cu totul altceva”, a spus Mocioalcă.