Ion Mocioalcă: „Tarifele RCA rămân plafonate!”

Senatorul PSD Ion Mocioalca
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Guvernul a decis prelungirea plafonării tarifelor la RCA până în ianuarie. Actuala plafonare urma să expire la data de 10 octombrie. 

„Guvernul Ciolacu a luat decizia prelungirii plafonării tarifelor la RCA până la finalul anului. Fără o astfel de măsură, milioane de RCA-uri s-ar fi scumpit, inclusiv în perioada sărbătorilor, ceea ce inevitabil ar fi alimentat și inflația și ar fi afectat puterea de cumpărare a oamenilor.”, anunță senatorul Ion Mocioalcă.

La finalul lunii septembrie, Guvernul a analizat, în primă lectură, posibilitatea de prelungire cu 3 luni, până la data de 31 decembrie 2023, a duratei de aplicare a tarifelor de primă maxime practicate pentru asigurările RCA pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie, măsură care urmează să expire la data de 10 octombrie. A fost în cele din urmă prelungită în ședința Guvernului de ieri.

Revenind la inflație, Ion Mocioalcă spune că România este pe drumul cel bun. „Obiectivul de a avea o inflație cu o singură cifră până la finalul anului a fost deja atins, (în august rata anuală a inflației a fost de 9,4%) însă e importantă menținerea tendinței, astfel încât să atingem țintele estimate de BNR – inflație de 7,5 % în decembrie 2023 și 4,4 % la finalul anului viitor.”, susține senatorul cărășean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/