Limită scăzută la plățile cash pentru firme! Persoanele fizice, până la 5.000 de lei

Bani cash
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Persoanele fizice pot cumpăra în continuare inclusiv electrocasnice din magazin cu banii jos, limita fiind de 5.000 de lei/zi. Pentru firme limita coboară chiar și la 1.000 de lei.

Măsura pe care Guvernul și-a asumat răspunderea limitează nivelul maxim de bani cash pe care persoanele fizice și firmele îl pot atinge pe zi. Deputatul Silviu Hurduzeu îi liniștește pe românii care au crezut că de acum nu-și mai pot cumpăra o mulțime de bunuri cu banii jos. „Vei putea să îți cumperi în continuare televizor, frigider, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash/zi. Adică o limită zilnică cu mult peste salariul mediu net LUNAR pe economie! Dacă ești persoană fizică vei putea face în continuare plăți la orice magazin de până la 5.000 de lei pe zi!”, explică parlamentarul.

Lucrurile sunt mai drastice pentru persoanele juridice. „DOAR dacă ești operator economic, PFA sau orice altă categorie autorizată, care emite facturi, atunci va trebui să limitezi plățile cash către alt agent economic la cel mult 1.000 de lei pe zi, respectiv 2.000 de lei pe zi în magazinele cash&carry!”, spune Hurduzeu.

Deputatul cărășean contrazice zvonurile și spune că singurii care vor avea de suferit sunt cei care înșelau statul. „În concluzie, NU te controlează nimeni! NU îți ia nimeni cash-ul din buzunar! Toată discuția despre cash este o temă falsă! Singurii care vor avea de suferit vor fi evazioniștii, nu oamenii obișnuiți!”

În plus, legea care introduce aceste limitări este contestată la Curtea Constituțională de cei de la USR, așa că noile reglementări nu sunt încă în vigoare.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/