Ion Chisăliță, vechiul și noul primar al orașului Moldova Nouă! Daniel Surdu, vicepreședinte al Consiliului Județean?! (UPDATE)

Alegerile pentru funcția de primar al orașului de la Dunăre, reluate astăzi, ca urmare a fraudei depistate de Biroul Electoral Central imediat după scrutinul din 27 septembrie, au fost câștigate categoric de candidatul PNL.

După eliminarea lui Adrian Torma din cursa pentru fotoliul de edil-șef, competiția s-a reluat astăzi, între Ion Chisăliță, candidatul PNL, și Eugen Băleanu, reprezentantul Partidului Verde. Calculul hârtiei a fost deja confirmat după numărarea voturilor exprimate în jumătate dintre cele 12 secții. Diferența e suficient de mare pentru ca Ion Chisăliță să fie lipsit de emoții chiar dacă încă se numără destule voturi.

Alegerea lui Ion Chisăliță în funcția de primar al orașului Moldova Nouă e aproape echivalentă cu instalarea lui Daniel Surdu în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Funcție care i-ar fi revenit lui Chisăliță dacă ar fi ratat Primăria.

UPDATE, ora 22.20

Numărătoarea neoficială arată că Ion Chisăliță ar fi obținut 2.710 dintre voturile valabil exprimate, în timp ce Eugen Băleanu a fost votat de către 1.183 cetățeni ai orașului.

UPDATE, ora 22.45

Eugen Băleanu și-a recunoscut înfrângerea. Ba, mai mult, a găsit tăria necesară pentru a-și felicita adversarul. „Am avut o șansă și am jucat-o! Îl felicităm pe Ion Chisăliță pentru câștigarea scrutinului electoral! Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru participare. Dumnezeu să binecuvânteze orașul Moldova Nouă!”, a comentat candidatul Partidului Verde.

UPDATE, ora 22.50

Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, l-a felicitat pe Ion Chisăliță chiar în sediul de campanie al liberalilor din Moldova Nouă, dar gândul îi zboară la cel care a avut un rol important în reluarea alegerilor, avocatul PNL, Dan Stan, răpus nu demult de nenorocitul COVID-19. „Sunt fericit pentru că a învins Dreptatea. Dreptatea, cea care este lumina fiecărui om trist care are speranță și crede în Dumnezeu! Dragă Dan, deși ești acum printre stele… această bucurie a noastră ți se datorează și ție! Te-ai fi bucurat teribil de mult alături de noi, prieten drag. Îți mulțumim!”, a scris senatorul Vela pe pagina sa de socializare.