Ion Chisăliţă, despre campania electorală de la Moldova Nouă: „Problemele s-au iscat din cauza incompetenţei celor care au întocmit dosarele! Adversarul să nu speculeze o greşeală?”

Fostul primar al orașului Moldova Nouă în perioada 2008-2012, Ion Chisăliță, angrenat din nou în lupta pentru scaunul de edil-șef din partea PNL, dă de înțeles că nimic nu ar fi fost atipic în această campanie electorală dacă echipa contracandidatului său, primarul în exercițiu, Adrian Torma, și-ar fi întocmit dosarele de candidatură cu atenție.

„Campania a început atipic pentru faptul că a avut loc acest eveniment, un eveniment care nu are de-a face cu PNL-ul. Vreau să știți că problemele s-au iscat din cauza incompetenței celor care au întocmit dosarele pentru candidaturi, în sensul că au lipsit semnăturile/documentele care validau acele candidaturi și de aici s-a ajuns în instanță. Azi, deși există o hotărâre judecătorească definitivă, contracandidatul meu, primarul Adrian Torma, candidează. Până la urmă, să vă spun drept, eu, când mi-am depus candidatura, nu am mizat pe un asemenea eveniment care, vezi Doamne, să mă avantajeze și să câștig la masa verde. Am depus dosarul de candidatură ca să pot veni în fața cetățenilor, să fac o campanie electorală lămuritoare, să pot să îmi prezint obiectivele/proiectele pentru oraș, iar cetățenii să aleagă în cunoștință de cauză. Indiferent de situație, mergem până la capăt”, a explicat Ion Chisăliță.

Cum, la început, scoaterea din joc a primarului Torma a avut la bază o contestație formulată de către un cetățean al orașului, ulterior apărând o acțiune în instanță inițiată de PNL Caraș-Severin, acest fapt i-a adus pe liberali într-o zonă a lipsei de fair-play politic. Chiar și așa, fostul șef al administrației publice locale de la Moldova Nouă a ținut să atragă atenția că orice „greșeală se plătește”, aceasta putând fi speculată oricând pentru a câștiga în fața adversarului:

„Într-un meci de fotbal, adversarul să nu speculeze o greșeală a celui cu care se luptă? Într-un joc se speculează sau se mizează pe greșelile celui cu care ești în meci. Nu cred că trebuie să vorbim despre această speță sau să caracterizăm această speță ca lipsă de fair-play. Este o greșeală pe care au făcut-o, iar, legic, această greșeală se plătește în funcție de consecințe. Nu cred că se poate vorbi despre lipsă de fair-play. În competiție, lupta se dă prin toate mijloacele. Există un singur scop și anume: să fie câștigate alegerile convingând indiferent din ce poziție sau din ce unghi. Nu împărtășesc această idee pe care am auzit-o vehiculată: lipsa de fair-play. Lucrurile cred că sunt obiective și, până la urmă, campania se desfășoară în condiții bune”.

(E).