Nelu Popa a conștientizat după 2 ani că afacerile pot pune pe roate reședința unui județ. Așa că fix în ziua în care a ajuns la jumătatea mandatului, primarul Reșiței i-a chemat pe antreprenori la discuții.
Abia după cei doi ani de la preluarea mandatului, edilul municipiului s-a întâlnit ieri față în față cu oamenii de afaceri din județul Caraș-Severin, pentru a-și prezenta planurile de dezvoltare pe următorii ani și, de asemenea, pentru a cere ajutorul tuturor agenților economici care doresc să se implice în progresul orașului.
Cu o prezență peste așteptări, cei care au răspuns invitației acțiunii au urmărit cu interes proiectele și de asemenea au venit cu sugestii, dar și reclamații vizavi de piedicile care le stau în cale pentru prosperitatea afacerilor proprii. Principalele probleme ridicate de antreprenori au fost legate de lipsa forței de muncă, dar și de lipsa locurilor de parcare din oraș, prea puține pentru numărul actual al autoturismelor.
Idei sunt, dar și proiecte aflate în derulare sau care urmează să fie depuse, a explicat primarul prin prezentarea unui amplu slide show. Printre punctele cheie aflate pe „ordinea de zi” s-au numărat: școala duală care are ca obiectiv readucerea în câmpul muncii a tinerilor calificați și care va rezolva problema locurilor de muncă și a meseriilor pe cale de dispariție, precum și dezvoltarea punctelor „moarte” din oraș, fără a mai fi necesară extinderea în afara localității, fapt care ar atrage costuri mult prea mari pentru Primărie.
Ioan Popa a dorit să sublinieze existența celor 60 de proiecte, cu o valoare de peste 140 de milioane de euro, depuse pe diferite programe de finanţare internă, externă și transfrontalieră, proiecte ce au în vizor îmbunătățirea infrastructurii serviciilor publice locale, modernizarea transportului în comun, reabilitarea energetică, parcul industrial, sistemul de management al traficului, reabilitarea infrastructurii, reabilitarea energetică a Bazinului Olimpic și nu în ultimul rând creșterea atractivității turistice.
Tot în cadrul acestei întâlniri s-a discutat și despre construcția unei microhidrocentrale pe râul Bârzava și amenajarea râului pentru a-l transforma într-un loc la fel de atractiv ca în marile orașe ale țării și nu numai.
„Intenționez ca întâlniri de acest gen să fie organizate cel puțin de două ori pe an, ca toți oamenii de afaceri să spună «Prezent!» și îi invit pe această cale să își expună toate ideile, care cu siguranță vor fi luate în calcul de noi și vor avea tot sprijinul de care au nevoie pentru a ridica din nou potențialul acestui oraș”, a mai spus Nelu Popa.