Săptămâna aceasta, conducerea administrației locale a semnat două noi contracte de execuție din cadrul proiectului privind reintroducerea tramvaiului la Reșița Faza 3 cu firma austriacă PORR Construct, cea care a câștigat licitația și pentru reabilitarea căii de rulare.
Cele două contracte prevăd modernizarea infrastructurii rutiere pe Calea Timișoarei, de la stația PECO Mol până în zona Triaj, precum și reabilitarea Străzii Bârzăviței, cea care duce spre IMR. Celălalt lot, adjudecat tot de către PORR Construct în urma licitației, se referă la reabilitarea a două poduri de pe Calea Timișoarei, cel peste Bârzava și Bârzăvița.
Chiar dacă la prima vedere lucrările care urmează să demareze pe Calea Timișoarei, cel mai probabil de anul viitor, nu par grele din punct de vedere al execuției, intervenția celor de la PORR nu va fi una ușoară, consideră primarul Reșiței. Lucrarea va trebui tratată cu maximă responsabilitate, pentru a se evita producerea incidentelor de genul celui petrecut recent în județul Neamț.
„Am mai spus-o și cu alte ocazii, podurile sunt construcții speciale, de multe ori minimalizate de cetățeni pentru că nu cunosc ce înseamnă structura unui pod (…) Ați văzut ce s-a întâmplat în Moldova cu un pod reabilitat, care în vreo șase luni s-a prăbușit. Avem exemplul de la Genova, de acum câțiva ani, când s-a prăbușit un pasaj rutier pe autostradă, cu mulți morți. Podurile sunt construcții care trebuie impermeabilizate, trebuie izolate de ploi, ca ploaia, intemperiile, să nu afecteze structura de beton, de fier și exact asta se întâmplă acum la Intim. Se decopertează, se decalotează podul de toate materialele de deasupra betonului, se reabilitează partea de beton, se face o hidroizolație corectă, după care se pun straturi succesive și venim cu asfalt și cu linia de cale de rulare pentru tramvai. Lipsa acestor lucrări periodice, o dată la 30, 40, 50 de ani, duce la măcinarea fier betonului din interior și ne putem aștepta la catastrofe.”, a explicat Ioan Popa în cadrul conferinței de presă susținută zilele trecute cu ocazia semnării contractelor de execuție pentru Calea Timișoarei.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Proaspătul președinte al Consiliului Județean Timiș a explicat, imediat după preluarea noii funcții, de ce nu s-ar putea transforma într-un baron local. Alfred Simonis a fost întrebat de jurnaliști...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281