Ioan Popa: „Le cer scuze și acum angajaților că mai au de așteptat”

Primarul Ioan Popa a mai cerut un răgaz de două luni pentru a decide cu cât se vor mări salariile angajațiilor din Primăria Reșița, dar și de care dintre angajați municipalitatea se va despărți.

„Vom desfința 120-130 de poziții din organigramă”, a explicat sec primarul Ioan Popa. „Ați modificat organigrama în luna aprilie, de ce nu ați făcut modificările acestea atunci?”, a sărit consilierul Mirel Sabo. „Nu mi se pare corect să lăsăm salariații Primăriei din nou fără salariile majorate. Noi, toți de aici, de la acest prezidiu, avem indemnizațiile mărite!”, a mai atras atenția Sabo. L-a secondat consilierul Gabriel Dinu, accentuând și el că „nu este normal să amânăm, din nou, mărirea salariilor!”. Dar primarul Ioan Popa a venit cu explicații ceva mai detaliate, cerându-și încă o dată scuze angajaților Primăriei Reșița pentru această a doua amânare. 

Edilul le-a povestit consilierilor locali că a reținut un principiu de la primarul Ilie Bolojan din Oradea: „Bolojan are 2 reguli. Prima este că fondul de salarii din Primărie nu trebuie să depășească 12% din  bugetul direct al Primăriei, iar a doua ca investițiile făcute anual să depășească cel puțin 24% din același buget. La noi e tocmai altfel. Investițiile sunt sub 12%, iar un sfert din banii adunați de la reșițeni pe taxe și impozite merg în salariile angajaților primăriei. Cred că trebuie să schimbăm lucrurile acestea”.

Popa a mai spus că, dacă vor fi mai puțin angajați, cei rămași vor putea lua salarii mai mari, tocmai pentru a fi stimulați să nu plece în privat. „La ora asta privatul ne fură angajații, e nevoie și ei dau salarii mult mai mari”, a explicat Popa.