Marian Apostol acuză presiuni ale Camerei de Conturi Caraș-Severin! Casa de Cultură s-ar putea închide!

Liderul sindical al Cartel Alfa Caraș-Severin și directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Marian Apostol, acuză presiuni făcute de către Curtea de Conturi, prin Camera de Conturi Caraș-Severin, pentru că a formulat mai multe acuzații la activitatea instituției!

„Ajungem în situația să închidem Casa de Cultură și gata. Mergem acasă și nu vom mai face nicio acțiune culturală”, amenință Marian Apostol după ce Camera de Conturi a imputat Primăriei Reșița o factură de 12.000, bani dați în baza unei hotărâri de consiliu local pentru ca la Casa de Cultură să fie realizată sala de expoziție ”Horațiu Vornica”. Sala cu pricina este pusă gratuit la dispoziția reșițenilor care vor să organizeze acolo manifestări și expoziții culturale. De asemenea, tot Camera de Conturi a imputat Primăriei suma cu care a contribuit pentru susținerea manifestării Reșița în 10 dimensiuni.

Marian Apostol spune că el este cel vizat de aceste „imputări” ale inspectorilor Curții de Conturi care s-ar datora modului în care Marian Apostol s-a poziționat față de mai multe acțiuni ale lor. Este vorba despre critici aduse în ultimii ani activității acestora. „Am criticat faptul că la noi în județ le-au fost imputate funcționarilor publici mai multe sporuri, care în alte județe nu au fost tăiate. Mi se părea foarte anormal ca legea să fie într-un fel în nu știu ce județ și în alt fel în Caraș-Severin”, spune Marian Apostol. Acesta chiar a cerut prefectului de la acea vreme să convoace Curtea de Conturi la Comisia pentru Dialog Social pentru a da explicați cu privire la aceste discrepanțe.

”Casa de Cultură a sindicatelor nu are de unde pune acești bani. Abia achităm utilitățile și susținem activitățile culturale cu ce e de completat față de sumele primite de la Consiliul Județean sau Primărie. Dacă se pune problema așa, ajungem să închidem Casa de Cultrură”, mai spune Apostol.