Ioan Crina: „Stați un pic, domnule Dunca, iar ați luat-o pe arătură!”

ioan crina

Recompensat de liberalii din Anina cu un Premiu de Excelență pentru cum ar fi dezvoltat turismul în Banatul Montan, Romeo Dunca a cerut intrarea în insolvență a firmei care administrează bacul de trecere a Dunării de la Moldova Nouă, aflat în proprietatea Consiliului Județean Caraș-Severin!

A ieșit scandal în plenul Consiliului Județean după ce președintele Dunca și-a dus planul la îndeplinire cu ajutorul consilierilor județeni PNL, care îi ascultă comenzile fără să obiecteze. Aleșii PSD, PMP și Pro România au taxat însă în termeni duri strategia lui Romeo Dunca cu privire la proiectul ce deschisese drumul cel mai scurt spre Serbia. „După un an de mandat, Romeo Dunca reflectă în mare parte ce a făcut în ultimul an, duce Consiliul Județean spre insolvență, cel mai probabil, așa cum a reușit să ducă și această societate. Oare cu ce costuri merge această societate către insolvență?! Oare proiectul mai este sub monitorizare, va trebuie să dăm niște bani înapoi?! Primar la Moldova Nouă liberal, președinte de Consiliu Județean liberal, cei doi acționari ai societății, și un premier liberal! Aceasta este realitatea liberală a județului Caraș-Severin: insolvența! Nu puteți duce la bun sfârșit măcar ceea ce am început noi, Silviu Hurduzeu, eu și Flavius Nedelcea!”, i-a strigat Ionuț Popovici lui Romeo Dunca în plenul CJ.

Insolvența SC Eoliana era inevitabilă, se apără președintele Dunca, iar vinovații pentru acest deznodământ ar trebui căutați în mandatul trecut. „Am ajuns în situația în care să rezolvăm rahatul pe care l-am găsit, pentru că PNL a găsit acest rahat al actualei opoziții, care a fost la conducere. Marea parte a obligațiilor neachitate de această societate au fost făcute pe mandatul dvs.”, a răbufnit Dunca, dar n-a făcut altceva decât să intre în gura lui Ioan Crina, care le cam are și cu administrația publică și cu societățile comerciale. „Stați un pic că iar ați luat-o pe arătură! Spuneți de rahat, de datorii, de nu știu ce. Nu e normal să ne informați și pe noi ce datorii are Eoliana astăzi?! Scaunul dvs. înseamnă manager, trebuie să gândiți ce faceți în viitor, e nevoie să investim?! Pe cuvântul meu, sunt niște aberații! Am băgat niște bani europeni, acum închidem?! După un an de mandat cred că nu înțelegeți rolul dvs. Rolul dvs. și al nostru implicit este să dezvoltăm județul ăsta. Cum putem să închidem fără să știm ce și care e pasul următor?! La fel ați făcut și cu organigrama și cu tot. Încercați să vă reveniți! Chiar suntem într-un pericol major!”, a făcut valuri social-democratul.

Și nu s-a oprit. A predat o adevărată lecție despre ce înseamnă administrarea unei firme, despre insolvență și consecințele sale, despre tragerea la răspundere a acționarilor. Dar și despre eventuale soluții, despre planuri de restructurare. „Poate trece și pandemia asta și merge turismul în continuare. Omorâm tot?! Iar o luați pe arătură. Ce facem în viitor?!”, a insistat Crina. Președintele Dunca e convins însă că nu există altă soluție decât insolvența și spune că are și un plan pentru viitor: „Administrarea acestei societăți a fost păguboasă de la început. Am primit somația de la căpitănia portului că vine înghețul și că nava trebuie dusă la iernat. Nu are cine să o ducă. După insolvență o dăm unei societăți care a mai făcut asta! Dacă vine înghețul și ne-o ia trebuie să plătim 2 milioane de euro. Este bunul nostru care stă de câteva săptămâni acolo și nimeni nu-i are grija! Salariații nu și-au primit banii, Eoliana nu poate încheia un contract de pază. Această societate nu mai are nicio șansă de a se revigora. Nava e abandonată pe mal și nu putem găsi soluții! După ce o punem la adăpost vom putea scoate pentru viitor la licitație să o administreze altă societate care să asigure numărul necesar de treceri și să nu fim obligați să dăm cele 2 milioane de euro pe care le-am accesat ca fonduri europene.” Văzând că nu are cu cine, Ioan Crina l-a trimis pe președintele CJ la Legea insolvenței și falimentului, întrebându-l: „Credeți că până la urmă datoriile nu le vom plăti noi, ca acționari?” În aceeași notă și intervenția consilierului județean Ionuț Popovici: „N-ați putut găsi o soluție de 100.000 ca să riscăm să dăm înapoi 2 milioane de euro?!”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/