Grupul liberal din Consiliul Judeţean Caraş-Severin a declarat că nu recunoaște noua procedură de vot, fapt pentru care va contesta trei proiecte de hotărâre la Instituția Prefectului: cel cu Aquacaraș și două cu Ioan Crina în prim-plan.
După ce ședința precedentă Ioan Crina a fost „greu de ales” chiar de propriii colegi care au greșit procedura de vot și le-au fost anulate buletinele de vot, Crina neobținând numărul minim de voturi pentru a fi ales în conducerea societății Schilift și a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Semenic, la ședința de joi președintele Silviu Hurduzeu a venit cu o procedură de vot nouă, „ca la alegerile locale sau parlamentare”, dar care nu este prevăzută nici de Legea 215, nici de Regulamentul de Organizare și Funcționare al CJ Caraș-Severin.
Acuma, sigur, știm doar că Ioan Crina a luat chiar mai mult de 50%+1 din voturi, dar nu și că a fost ales. Pentru că, dacă hotărârea va fi contestată, ea nu va putea fi folosită la Tribunal sau Registrul Comerțului pentru a fi operate schimbările, până litigiul nu se va soluționa definitiv.
Concret, Regulamentul de Organizare și Funcționare al CJ Caraș-Severin (art. 45 (2) http://www.cjcs.ro/regulament-de-functionare.php) prevede că buletinele de vot trebuie să conțină cuvintele „pentru” și „contra”, iar ștampila de vot trebuie aplicată doar într-una din cele două căsuțe.
Pentru că ședința trecută doi consilieri județeni nu au aplicat ștamplia nici în chenarul cu „pentru”, nici în cel cu ”contra”, ci în chenarul cu numele candidatului (Ioan Crina), aceste buletine de vot au fost anulate și rezultatul votului nu i-a asigurat lui Crina majoritatea necesară pentru a fi declarat ales.
Așa că președintele Silviu Hurduzeu a propus schimbarea procedurii de vot, trecându-se la buletine cu un singur chenar, cu numele candidatului și pe care trebuie aplicată ștampila de vot. Numai că, pe noile buletine, nu mai apar rubricile „pentru” și „contra”, astfel că, într-adevăr, nu pare a fi (fost) respectat Regulamentul CJCS (ROF). Ceea ce ar putea să-l transfere pe Ioan Crina în… postura lui Mircea Geoană: să se bucure că a fost ales, dar să nu fie desemnat!
CITEŞTE ŞI: Dacă nu e dizgrație, e mai grav, e prostie!