Dacă nu e dizgrație, e mai grav, e prostie!

Ion Mocioalcă și Ioan Crina spun că se înțeleg ca frații, în ciuda tuturor bârfelor din PSD Caraș-Severin. Să-i credem pe cuvânt!

Să facem abstracție de telefonul pe care Nelu Popa i l-a dat șefului PSD Caraș-Severin în China, pentru a schimba la 180 de grade viziunea consilierilor locali social-democrați în problema tramvaiului. Viziune pe care o aveau ca urmare a, spun sursele noastre, unei ședințe de îndată convocată chiar de șeful PSD Reșița, Ioan Crina. Și ar mai fi destule. Dar dacă e așa cum dau asigurări cei doi, e mai grav.

E mai grav pentru că asta înseamnă că vreo doi sau trei dintre consilierii județeni PSD sunt atât de „capabili” încât nu sunt în stare să pună în mod corect o ștampilă pe un buletin de vot. Mai întâi, situația caraghioasă a avut loc la votul pentru vicepreședintele Consiliului Județean. Deși PSD și PMP au majoritate, Flavius Nedelcea n-a reușit să fie validat din prima. A fost nevoie de o altă ședință de Consiliu Județean, la care a venit și Ion Mocioalcă pentru a se asigura că toată lumea respectă sarcinile de partid și că nu vor mai exista voturi anulate. Și Flavius Nedelcea a ieșit vicepreședinte.

 

Istoria s-a repetat însă. De data aceasta, victimă a jocurilor interne sau, mai grav, a prostiei unor consilieri județeni PSD, a fost chiar Ioan Crina. Acesta n-a reușit să adune cele 14 voturi necesare pentru a reprezenta administrația județeană în SC Schilift și nici în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Banatul Alpin Semenic. Pentru că trei aleși județeni au reușit să-și anuleze voturile, deși ele confirmau oarecum opțiunea pentru Crina. Dar cum regulamentul e regulament, Crina a rămas în ofsaid, spre amuzamentul reținut al unor colegi social-democrați, semn că jocurile erau dinainte făcute. Vizibil iritat de situație, Ioan Crina a cerut schimbarea regulamentului de vot în Consiliul Județean. Deoarece ar fi prea complicat pentru unii dintre colegii săi!