Cei mai talentați copii din Reșița s-au întrecut de ziua lor [FOTO/VIDEO]

De Ziua Internațională a Copilului, Reșița a găzduit un concurs menit să îi desemneze pe cei mai talentați copii din oraș. Muzica, dansul și chiar kendama, toate au fost prezente pe scena Cinematografului Dacia, locul de desfășurare a concursului. 

Într-o zi în care cuvântul de ordine este copilăria, nu se putea altfel decât ca, în centrul atenției, să fie copiii. Așa s-au gândit și cei care au pregătit concursul de talente „Gândește cu voce tare”: Primăria Municipiului Reșița, Centrul de Tineret „Mansarda” și Centrul de Voluntariat Reșița. Pe scena Cinematografului Dacia au urcat copiii care s-au calificat în finala competiției, cu toții având vârste cuprinse între 8 și 14 ani. 10 numere au fost prezentate publicului și juriului format din viceprimarul Adrian Dacica, Daiana Liță din partea Centrului de Tineret „Mansarda” și reprezentanți ai presei.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157681549757853″]

În momentele de respiro, membrii Centrului „Mansarda” au întreținut atmosfera prin dans, muzică sau… tranziție, așa cum au numit ei pauzele dintre concurenți, în timp ce prezentatorii – Vivi, Berti și Firu – s-au descurcat de minune în interacțiunea cu publicul.

Decizia nu a fost una ușoară, talentele fiind pe măsura așteptărilor. În program s-au regăsit muzica ușoară, muzica populară, dansul sportiv și, ceva mai nou pe plaiurile mioritice, jocul de îndemânare kendama.

În cele din urmă însă, juriul a decis. Primul loc i-a revenit Selinei Berger (14 ani), elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița, cea care a interpretat melodia „Love You Like a Love Song” a Selenei Gomez. Deși s-a aflat pentru prima dată pe o scenă, iar emoțiile au atins cote alarmante, Selene a reușit să impresioneze publicul, dar mai ales juriul.

YouTube video

Pe locul al doilea s-au clasat Gabriela Tuța (11 ani) și Vlad Ogășan (10 ani), elevi în clasa a IV-a la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița, cu un număr de dans sportiv. Cei doi sunt obișnuiți cu scena, obținând deja diverse premii la concursuri de dans naționale și internaționale.

YouTube video

Pe a treia poziție s-a clasat tot dansul și tot doi copii obișnuiți cu podiumul. Este vorba despre Timea Pop și Vlad Iordăchescu (13 ani), componenți ai Clubului Sportiv „Mystic” Reșița, și ei câștigători ai unor concursuri naționale și internaționale.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Premiul I a constat în 300 de lei, premiul II – 200 de lei, iar premiul III – 100 de lei. Toți participanții au primit însă diplome de participare și tricouri.

Pe scena Cinematografului Dacia au mai urcat:

Liviu Belu (13 ani), elev în clasa a VI-a la Liceul Teologic Baptist – îndemânare kendama

Roxana Nosal (8 ani), elevă în clasa I la Liceul de Arte „Sabin Păuța” – interpretare muzicală

Cătălin Bumbea (14 ani), elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 7 – îndemânare kendama

Alesia Caimac și Daniela Preda (9, respectiv 10 ani), eleve în clasa a III-a la Școala Gimnazială Nr. 7 – interpretare vocală

Teodora Firu (11 ani), elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Nr. 8 – interpretare vocală

Gabriela Cega (9 ani), elevă în clasa a II-a la Școala Mociur – interpretare vocală (foto principal)

Elevii clasei a II-a, secția germană a Colegiului Național „Diaconovici Tietz”, născuți în anii 2007-2009 – interpretare vocală

tmc 640