IOAN BENGA: „M-am interesat de problema UCMR! În calitate de parlamentar nu îi dau raportul lui Borza”

Parlamentarul USL Ioan Benga a reacționat după ce Express de Banat a publicat opinia administratorului judiciar al UCMR, Remus Borza. Acesta a declarat în exclusivitate pentru cotidianul online că imediat după alegeri, parlamentarii cărășeni au uitat de promisiunile din campania electorală.

Social-democratul Ioan Benga a ținut să precizeze faptul că, imediat după ce a fost numit noul Guvern, a avut câteva întâlniri cu ministrul Economiei și Comerțului, însă fără a păstra vreun contact cu administratorul judiciar al societății cărășene.

Doresc să îl contrazic pe acest Borza, care vorbește în necunoștință de cauză. L-am contactat pe Varujan Vozganian, căruia i-am prezentat situația Uzinei Constructoare de Mașini Reșița. Făcând parte din Comisia de Servicii și Industrie, am purtat discuții cu ministrul. I-am spus că una dintre problemele Reșiței este UCMR, care poate genera grave probleme sociale”, a declarat Ioan Benga pentru Express de Banat. În replică, ministrul i-ar fi explicat că știe ce se întâmplă la Reșița și a fost de acord cu faptul că și Hidroelectrica trebuie salvată la pachet.

Pe lângă interpelarea legată de UCMR, parlamentarul a mai avut și altele, referitoare la Întreprinderea Mecanică Reșița, dar și Moldomin Moldova Nouă. Asta imediat după ce a primit prin e-mail sesizarea de la ONG-ul GEC Nera. „Mă interesează toate, în egală măsură, dar prioritară pentru mine este UCM Reșița”, a subliniat Ioan Benga.

Dincolo de discuții, parlamentarul speră ca, alături de primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, și de președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, să reușească să îi convingă pe mai marii de la centru să acționeze în favoarea celor peste 2.000 de angajați ai uzinei. În caz contrar, problemele sociale și potențiala criză a locurilor de muncă, generate de închiderea UCMR, ar lovi crunt viața socială și economică a municipiului.

 

 

Comments

 1. john says:

  Daca UCMR a fost promisiune electorala, atunci bine ca am votat benga. Ca numai Benga nu stiam ca sa interesat pana acum de UCMR. Dar are dreptate, trebuie salvat la pachet, cum zice vogzanian. Si noi, ucmeristi, suntem precis ca impreuna cu Mociolca si Stepanescu, Benga va salva UCMR. Ca de la Frunzaverde ce sa asteptam, ca grija lui e Base acum. E judetul ca o floare.

 2. Andrei Grancea says:

  Normal ce spui ca ziarista asta de doi bani minte de ingheata apele. Aseara la Realitatea TV a intrat in direct Borza si a declarat ca nu a fost la guvern si nu a discutat cu Vozganian. Mai mult i-a spus moderatorului ce parere are de Oltchim, un morman de fiare vechi pe care nu il cumpara nimeni. El se bate pe Hidroelectrica, e
  normal ca de acolo iese lozul. Daca Oltchim e morman de fiare vechi ma intreb ce o fi spus de UCMR care are cam aceiasi constructie ca si combinatul. Borza asta tot un papagal este. Mai grav este ca ziarista ne minte cu ce interventii face Borza la Vozganian si el spune in direct, sa-l auda toata tara, ca nu a vorbit cu ministrul. Pune langa articol si inregistrarea sa te credem ca altfel se pare ca scrii din burta.

 3. Alina says:

  – Se vinde orasul Otelu Rosu

  Intrebari la care Primarul PSD Luca Malaiescu trebuie sa raspunda

  De ce se teme primarul PSD Luca Malaiescu sa raspunda la intrebarile noastre, aici sunt numai cateva puncte la care primarul si consilierii sai trebuie sa dea socoteala:

  – Administrarea si vanzarea pe bucati a Orasului Otelu Rosu;

  – Vanzarea a 40 ha. din terenul orasului, 26 hectare fiind deja scoase la licitatie prin hot. CL Nr.164/20.12.2012;

  – Contractarea de catre primarie (CL) a unui imprumut de 1,4 milioane lei;

  – Cheltuielile si reprezentarea Primariei Otelu Rosu fata de problema cainilor comunitari, relatiile intercomunitare ale institutiei cu altele de acest tip;

  Citeste aici desre tot ce vinde primarul PSD… http://www.politicienii.ro/2013/01/25/intrebari-la-care-primarul-psd-luca-malaiescu-trebuie-sa-rasunda/

  .,.,