Invitație la teatru! „După repetiție” – de două ori premieră

Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Teatrul de Vest din Reșița va pune în scenă, în această seară, cea de-a treia premieră din 2019. Este totodată prima piesă regizată de Ioan Cărmăzan la Reșița, cetățean de onoare, de altfel, al județului Caraș-Severin.

Teatrul de Vest din Reșița invită publicul joi seara, de la ora 19 să vizioneze cea de-a treia premieră a anului: „După repetiție”, de Ingmar Bergman, în regia lui Ioan Cărmăzan. Nu este doar prima piesă pusă în scenă de Ioan Cărmăzan la Reșița, ci este și piesa de debut pentru scenarist și pentru una dintre actrițe.

„Mă bucur să avem debuturi la Reșița, chiar în programul meu de management există prevăzută treaba asta, în speranța că celor care debutează aici poate o să li se facă în viitor dor și or să se reîntoarcă și o să îi avem veșnic colaboratori”, a mărturisit managerul Florin Ionescu.

Inocențiu Ieremia, scenograful piesei, se află la debut. Va fi în curând absolvent al Secției de Scenografie la U.N.A.T.C., iar „După repetiție” este primul său spectacol pe o scenă profesionistă de teatru. „Este un spațiu aerisit, gol, care trăiește foarte mult prin lumină, sper că nu se va vedea urât fără lumină. Cromatica nu este foarte puternică, dar va evidenția că scena e plină de viață și de dinamică. Este un decor ușor transportabil”, a spus tânărul Ino despre piesa lui de debut.

Tânăra actriță Elisa Pârvan debutează și ea la Reșița. „Mă bucur că debutez la Reșița, mai ales cu un personaj foarte interesant, cu un parcurs psihologic foarte interesant. Interpretez rolul unei tinere care încearcă să caute adevărul, e urmărită de trecut și prin diverse metode încearcă să-și înțeleagă părinții, generația. Rămâne să vedem dacă reușește sau nu. E un text actual, despre situații reale”.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Alina Ilea, actriță a Teatrului Național Timișoara, revine la Reșița după ce anul trecut spectatorii au văzut-o pe scenă în spectacolul „Iaacovi şi Leidental”. „E frumos să vii în teatru cu încă un proiect. M-a atras din prima clipă, în primul rând datorită textului, iar pentru mine este a doua întâlnire cu Ingmar Bergman. Textele lui sunt grele, complexe, solicitant și, în același timp, ofertante pentru actori. Textul care va fi pus în scenă joi este de fapt un text scris pentru televiziune și are ca temă acest echilibru fragil care există în actor și în regizor, echilibrul pe care trebuie să îl obțină între viața personală și viața în teatru. Personajul meu are 46 de ani, la fel ca mine și fiica despre care povestește în spectacol este născută în iunie și are 12 ani, exact ca fiica mea mijlocie. E un personaj greu, dar pentru mine a fost o reală plăcere”.

Florin Ruicu este singurul actor al Teatrului de Vest din Reșița care face parte din distribuția acestei piese. „Odată cu piesa asta mi-am dat seama că și regizorii au insomnii, nu doar actorii”. Piesa a fost pregătită în două săptămâni, ceea ce pentru Florin Ruicu reprezintă o provocare, însă managerul Florin Ionescu și regizorul Ioan Cărmăzan au dovedit că se poate.

În ceea ce îl privește pe regizorul Ioan Cărmăzan, „După repetiție” este cea de-a treia piesă de teatru pe care o montează, dar prima pusă în scenă la Reșița, asta deși Ioan Cărmăzan este originar din Bocșa și de aproape 4 ani deține titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin. Bergman a fost propunerea regizorului, acceptată din prima de managerul Florin Ionescu. „Probabil că în mintea mea Bergman este unul dintre marii regizori de film. Nu am văzut nicio piesă de teatru de-a sa. Am rămas surprins de luciditatea omului între teatru și film. Cum arată sufletul sfâșiat al unui regizor care, ajuns la apogeul carierei, încearcă să echilibreze tot ce se întâmplă în afara scenei”, detaliază Cărmăzan.

Toată povestea piesei se întâmplă la finalul unei repetiții, în liniștea din spatele scenei, iar întâlnirile regizorului cu cele două actrițe sunt fundamentale. Sunt practic fiica și mama care revin în amintirea regizorului. Piesa va ridica multe întrebări, la care toți vom răspunde la un moment dat: cum îmbătrânești, ai regrete sau nu ai, ai vrea să schimbi ceva, dacă ar fi posibil? Curioșii sunt așteptați la teatru în această seară, de la ora 19, iar cei care nu mai prind loc astăzi, pot vedea piesa și duminică, 3 martie, de la aceeași oră.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/