Aleea de promenadă își continuă traseul. Cu piste de biciclete, poduri și peste 43 de milioane de lei

Mult discutata și contestata alee de promenadă, pe care însă circulă tot mai mulți oameni, odată cu creșterea temperaturilor, își continuă cursul în „ritmul” Bârzavei. La fel și pista de biciclete. Proiectul Primăriei Reșița merge mai departe, cu un cost de peste 1 milion de euro.

Primăria Reșița continuă proiectul de amenajare a promenadei, pe ambele maluri ale Bârzavei. Este vorba în total de 4.600 de metri, care vor continua tronsonul de circa 800 de metri, amenajat în anul 2017.

„Ceea ce ați văzut în lucru e un proiect pentru malul celălalt al Bârzavei, de la LIDL, Kaufland în jos, până în zona OMV. De acolo trece pe partea cealaltă, bucla și Govândariul”, a explicat primarul Nelu Popa, după cea mai recentă ședință de Consiliu Local, atunci când aleșii au aprobat Studiul de Fezabilitate.

Potrivit studiului, se vor amenaja 8 pasarele pietonale peste râul Bârzava, dar și piste de biciclete de-a lungul aleii de promenadă: 841 de metri pe malul stâng și 2.000 de metri pe malul drept. Printre altele, vor fi deviate rețelele electrice, conductele de alimentare cu apă, cablurile de telefonie vor fi îngropate, vor fi montați stâlpi de iluminat noi în spațiul verde de pe trotuar, rulouri de gazon și arbori prevăzuți cu sistem de irigare, modernizarea parcărilor.

Prin continuarea proiectului, Primăria Reșița speră să reducă impactul asupra mediului, să scadă nivelul de poluare fonică și de poluare a aerului, dar și să încurajeze circulația pe biciclete între cele două părți ale orașului.

Suma necesară pentru continuarea proiectului este de 43,1 milioane de lei, inclusiv TVA de 19%, din care valoarea construcției și a montajului este de peste 37 de milioane de lei.