NEWS ALERT. Grevă „spontană” la „Eftimie Murgu”! „Un profesor universitar nu poate trăi cu 1.000 de lei pe lună!”

Grevă, astăzi. Circ, ieri. Procurori anticorupție cu cătușe și mascații Jandarmeriei, mai alaltăieri! Din nefericire, cam astea sunt veștile care vin aproape zilnic dinspre Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Vor înceta, cel mai probabil, doar când cineva va desființa învățământul superior în Caraș-Severin. De fapt, asta  fac toți cei care astăzi încasează zeci și sute de milioane de la UEM, de la ultimul asistent, la rectorul Bichescu!

Pe Cristian Rudolf, unii din colegii săi l-au luat, ieri, pe post de clown la concursul pentru postul de decan al Facultății de Științe Sociale, iar rezultatul a ieșit exact cel care se stabilie în „familie”. Nicio surpriză! Și pentru că vorbim de un concurs la UEM, evident că se ajunge în instanțele civile și chiar la procurori, după cum a amenințat liderul de sindicat. Dacă ieri a candidat pentru un post de decan, astăzi, Cristian Rudolf a intrat în grevă. De fapt, a fost un protest spontan. Alături de el, alți câțiva profesori. Cei cărora nu le ajung banii. Bani foarte puțini, după cum au dezvăluit.

„În ultima perioadă nu am primit regulat salariile. În ianuarie am primit 3.000 de lei și restul de plată abia după o lună, iar în februarie, plata pe ianuarie, am primit 1.000 de lei. Ne deranjează că nu am fost informați, nu s-a discutat cu noi, astfel ca fiecare să-și poată programa bugetul. Apoi sunt și celelalte probleme care se cunosc”, a afirmat Eugen Răduca.

Mai multe cadre didactice au ieșit astăzi, în curtea Universității, afișând mesaje prin care contestă managementul rectorului Andrade Bichescu și al președintelui Senatului, Doina Frunzăverde. Oamenii reclamă faptul că sunt neplătiți, lucru pe care ar urma să-l facă, spun aceștia, și studenții bursieri. Nici aceștia n-ar fi trecut de ceva vreme pe la casierie. Conducerea Universității a avut alte lucruri mai importante de făcut, după cum i-a anunțat pe protestatari prorectorul Cristian Chioncel.