Învingători la pauză, învinși la final. SCM Poli a cedat cu Dobrogea Sud Constanța

SCM Poli Timișoara a pierdut cu 30-27 meciul cu Dobrogea Sud Constanța de acasă, deși aproape de finalul primei reprize alb-violeții au avut și un avans de patru goluri. Elevii lui Pero Milosevic erau neînvinși acasă înainte de acest joc, deoarece în Sala „Constantin Jude” nu mai pierduseră din luna mai, sezonul trecut, din meciurile de clasament, tot cu echipa constănțeană.  

Oaspeții au condus în primele minute, însă Poli a egalat repede și jocul a fost destul de echilibrat. După primele 20 de minute, deoarece au profitat mai bine pe contraatac și au finalizat mai eficient, poliștii s-au putut desprinde. A fost prima dată 11-9, după o reușită a lui Sadoveac, iar apoi poliștii s-au desprins. Înainte de pauză, alb-violeții au avut și 15-11, diferență micșorată la pauză la 15-12, după ce „marinarii” au marcat trei goluri în aproape zece minute. Pauza a adus însă modificări în joc.

La reluarea jocului, Constanța a jucat mult mai bine și a reușit să egaleze la 16, după un gol al lui Vencel. De aici, meciul a fost din nou foarte echilibrat. După minutul 53, Constanța s-a reinstalat la conducerea jocului, cu 25-26. Timișoara nu a putut să îi mai oprească, mai ales că portarul nu a mai putut salva nicio minge. În schimb, dintre buturile oaspeților a venit un mesaj de siguranță, și așa, scorul a fost și 26-30 înainte de ultimul gol marcat de bănățeni doar pentru statistică.

Cele mai multe goluri pentru Poli le-au marcat Marjanovic și Dragas, câte 6, urmați de  Orbovic, cu 4 goluri, Dragas și Fenici, fiecare cu 3 goluri, Pribanic și Milosevic, fiecare cu 2 goluri, și Cîmpan, cu 1 gol. De la Dobrogea Sud, cel mai bun marcator a fost Janko Kevic cu 6 goluri.

Pero Milosevic consideră că meciul s-a pierdut la detalii. „Felicităm echipa Constanței! Noi am avut șansa noastră, nu am dat gol. Arbitrajul a fost fenomenal, îmi place această brigadă când joc în deplasare. Au făcut un meci bun. În prima repriză am jucat bine. În cea de-a doua am început așa și așa, iar apoi am ratat patru ocazii clare, două penalturi și două mingi din acțiune. Iar astfel, ei ne-au învins. Dacă vrei să câștigi cu așa o echipă, ai nevoie de mai multe parade ale portarilor. Acasă trebuie să jucăm cu mai mult respect la Timișoara. Nu am jucat rău, ne-au lipsit anumite detalii. Am avut și avantaj de 3-4 goluri. În repriza secundă am început rău și am făcut unele greșeli tehnice pe care nu le facem de obicei acasă. Sunt liderul la zi, dar nu au făcut nimic special ca să câștigăm. Tcaciuc atingea mingile, dar nu reușea să le apareze. După ce l-am scos, a intrat Varo, s-a descurcat bine. Dar după ce nu a atins șase mingi, l-am schimbat și am început iar să jucăm bine. Puteam să-l schimb în ultimele patru minute, dar niciodată nu se știe”, a spus antrenorul Timișoarei.

În schimb, jucătorul Laurențiu Toma a apreciat că echipa sa a câștigat după ce l-a blocat pe Fenici. „Din punctul nostru de vedere a fost în primul rând o deplasare grea. Meciurile din cupele europene ne-au epuizat destul de mult. Me așteptam ca la Timișoara să fie un meci greu. Știm că și ei aveau nevoie de puncte, dar noi am venit hotărâți să facem un meci bun. Din păcate, am avut un start de meci puțin ezitant, cu multe greșeli. Dar mă bucur că la final ne-am revenit. Experiența noastră și-a spus cuvântul și am câștigat. Poarta noastră în a doua repriză și-a spus cuvântul, și-a făcut datoria. Ne-a dat curaj. A început și apărarea să funcționeze mai bine. Am ieșit om la la om la Fenici, practic gura lor de foc, care i-a ținut și i-a dus în avantaj pe cei de la Politehnica. Cred că acolo s-a rupt meciul, când am ieșit om la om la Fenici. Ei nu au mai găsit soluții, s-au grăbit, iar noi am reușit să marcăm. Nu am marcat așa ușor cum speram, pentru că Timișoara are o apărare agresivă. Putem spune într-adevăr că poarta noastră a fost mai bună decât a lor. Nu am fost siguri deloc de victorie. Știm că în confruntările cu Timișoara totul este posibil, poți să conduci la o diferență destul de mare și să pierzi pe final. Am încercat să ținem aproape de ei și să fim lucizi pe tot parcursul meciului. Ne-am spus încă de la început că trebuie să jucăm până în ultima secundă, fiindcă se poate întâmpla orice, iar diferența de la final este puțin mincinoasă, pentru că a fost un meci destul de greu, câștigat pe final. În prima repriză noi am fost cei cu greșelile mai multe, ne-am precipitat. În a doua repriză noi am fost mai lucizi, ei au încercat să dea goluri ușoare. Graba strică treaba. Am profitat, am încercat să dăm goluri ușoare pe contraatac. Grăbind meciul, i-am forțat pe ei să se grăbească și să greșească”, a precizat jucătorul Constanței.

Poli are următorul meci miercuri, 27 februarie, de la ora 17,30, pe terenul Stelei.