Investitorii italieni, interesați de măsurile pe care le ia CJT pentru sprijinirea mediului economic în pandemie

Oamenii de afaceri italieni vor să afle cum percepe administrația județeană relația cu mediul privat și ce măsuri implementează pentru a crea un cadru administrativ favorabil investițiilor. Problema a fost ridicată în cadrul unei întâlniri între președintele CJ Timiș și investitorii italieni, prin intermediul Camerei de Comerț Italiene pentru România. 

Oamenii de afaceri vor să știe și care sunt planurile de accesare a fondurilor europene prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene.

„Dintre investițiile publice pregătite la nivelul instituției, considerate ca fiind deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a Timișului, președintele consiliului județean a menționat realizarea unui hub agroindustrial și dezvoltarea unei rețele regionale de centre județene de achiziție legume-fructe integrată. De asemenea, acesta a adus în vederea participanților construirea unei secții de recuperare medicală complexă, realizarea unui institut regional oncologic, dar și alte investiții ample în domeniul sănătății, precum un centru de reproducere umană asistată și un pol de tratament și cercetare în domeniul afecțiunilor sistemului nervos.”, se arată într-un comunicat transmis de CJ Timiș.

În ceea ce privește turismul, consiliul județean vrea să realizeze un parc tematic, are în vedere continuarea lucrărilor la Castelul Huniade și reabilitarea Conacului Mocioni din Foeni. În domeniul industrial, autoritățile județene vor să echipeze cu infrastructură tehnico-edilitară zona industrială Săcălaz, din proximitatea Timișoarei, să realizeze un parc tehnologic pentru energie alternativă și să introducă sisteme de management energetic și termic pe clădiri, precum și reconversia sistemelor clasice la sisteme „verzi”. Alin Nica a vorbit și despre dezvoltarea unui centru intermodal de transport marfă Timișoara-Remetea Mare, proiect care se dorește să dinamizeze economia județului și să eficientizeze transportul cargo în zonă.

La nivelul Timișului sunt aproximativ 3.200 de companii italiene (dintre cele peste 7.600 de firme străine care își desfășoară activitatea aici), cu un capital social subscris de peste 1,30 miliarde de euro.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/