Vlăduț, nu fi trist. Capul sus și joc de glezne!

Ce ai făcut, măi, Vlăduțule? Eu ți-am spus să nu te lași la liberali, nicidecum să-l enervezi la maximum pe Cîțu. Că ăsta nu știe la glumă ca Orban. Pe ăla îl mai abureai cu una, cu alta, însă cu Florinel nu-ți merge. Și ai văzut și tu, ți-a copt-o când ți-a fost lumea mai dragă. În loc să te fi bucurat și tu de Iepuraș, de cozonac, de ouăle roșii și de drobul de miel, stai și îți rozi unghiile că, după câte am văzut că s-au întâmplat zilele astea, o să mai pupi fotoliu de ministru când îmi voi vedea eu ceafa. Sau când veți guverna singuri!

Pe bune, eu așa am simțit în ceea ce au declarat și Cîțu, și Orban. Să-ți iei gândul de la așa ceva în mandatul lor. Tu nu știi, măi Vlăduțule, că ești mic, așa sunt ei de felul lor: mândri și țâfnoși. Dacă i-ai călcat pe coadă, ești fiul ploii. Poți să fii și copilul lu’ Cioloș sau Barna, că-i tot un drac. Pe Cîțu nu-l mai întorci din drum, oricâte poezii cu cățeluși cu părul creț i-ai recita. Ăsta nu le are cu poeziile, cu Traviata ori cu Spărgătorul de nuci, cum sunteți voi, ăștia de la USR PLUS, educați. Pe el să-l întrebi de la tabla înmulțirii în sus. El e mai din topor, ca să nu zic altcumva. Păi nu l-ai văzut cum stătea de crăcănat la Craiova când nu știu ce colonel îl saluta regulamentar? Și atunci, ce să-i ceri?

Eu nu zic că este corect cum au procedat cu tine, chiar îmi pare rău, că știi că am fost de partea ta zilele astea în editorialele mele. De ce îmi pare rău? Simplu, măi Vlăduțule, începuse să-mi placă cum se băgase dracu-n voi, în voi, ăștia de la guvernare, iar tu păreai un veritabil vârf de atac din naționala lui Rădoi. Un ratangiu de clasă și un gafeur cum n-am avut nici pe vremea coanei Veorica de la Videle. Bine, și miniștrii ăia mai greșeau, își mai dădeau cu stângu-n-dreptul sau cu oiștea în gard, însă tu ai fost de pomină în câteva rânduri. Ai strălucit de-a dreptul! Noroc că te-a demis Câțu, altfel riscam să rămânem fără pacienți la ATI. Înțelegi ce zic? Luau toți foc!

Să nu-ți pară rău de cele întâmplate cu persoana ta. Te-ai zbătut, am văzut asta, ai vorbit politicos la televizor, cu mult bun-simț. E adevărat, duminica când ai ieșit pe sticlă în același timp cu premierul păreai speriat de bombe, de tot întrebai în stânga și în dreapta în culise: „bă, eu cum să ies la televizor, cu mască, fără mască?” Ți-ai dat străduința, ai fost atât de aproape să faci din rahat bici, dar… ce pot să mai zic? Atât ai putut, atât ai făcut. Să zici bogdaproste că familiile pacienților morți din cauza sistemului pe care nu ai fost în stare să-l conduci nu te-au dat în judecată. Că așa ar trebui, să-ți ceară daune, să ai de plătit și pe lumea ailaltă. Știu că voi ați vrea să funcționeze chestia aia de malpraxis, dar nu se poate, bă, că sunteți politicieni și nicidecum doctori.

Nu fii trist, Vlăduțule, lasă dracului jocurile astea imbecile de culise și apucă-te de alea din înalta societate: bridge, canasta sau poker. Poate ai mai mult noroc decât în politică și, dacă ai bulan, cum vorbesc ăștia din PNL, te umpli și de bani.