Investițiile la creșa din Oțelu Roșu, ținute în loc de dezinteresul consilierilor locali!

Modernizarea și extinderea creșei din Oțelu Roșu este absolut necesară, pentru că numărul mare de copii care depind de creșă depășește cu mult capacitatea și dotările de care spațiul dispune. Investițiile nu sunt exagerat de mari, dar fondurile europene sunt blocate, culmea, din cauza consilierilor locali.

O sumă totală de 220 de mii de euro ar fi necesară pentru ca spațiul în care funcționează creșa de pe strada Rozelor să fie extins și modernizat, pentru ca micuții care frecventează locul să beneficieze de condiții europene. Astfel, autoritățile locale au decis să acceseze fonduri europene pentru a da drumul la lucrările care să alinieze creșa din Valea Bistrei la normalitate.

Din păcate, planurile de pe hârtie nu au mai ajuns să se concretizeze, și asta pentru că dezinteresul consilierilor locali a ținut mai bine de două luni în loc orice mișcare în acest sens. Practic, consilierii fie au fost absenți în momentul în care hotărârea trebuia votată, fie au refuzat să voteze.

Din păcate, acest proiect a fost blocat timp de două luni de zile, o dată nu au votat consilierii, iar a doua oară nu s-au prezentat. Am primit o adresă de la Ministerul Muncii prin care am fost înștiințați că nu a fost aprobat pentru că a fost depus prea târziu, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul-șef din Oțelu Roșu este totuși încrezător că noua formulă a Consiliului Local va face posibilă și demararea investițiilor la spațiul în cauză, pentru ca micuții din Valea Bistrei să poată beneficia de condiții care să nu lase de dorit. Mai mult, odată cu modernizarea spațiului, lucrările la creșă ar duce și la suplimentarea locurilor, pentru ca și mai mulți copii să poată fi înscriși.

La ora actuală avem 21 de copii care stau la creșă. Fiind singura, nu avem locurile necesare pentru toți micuții. Am luat hotărârea să facem un proiect pe fonduri europene. Am făcut o analiză din care ne-a reieșit că dacă investim 220 de mii de euro am putea suplimenta cu 25 de locuri o creșă modernă, conform normelor europene. Construcția care este acolo este foarte mare, este loc să o mărim, deci nu construim nimic nou, am extinde și am dota spațiul deja existent, a mai mențional edilul-șef.

Foto: arhivă

Comments

  1. Anonymous says:

    Numai probleme am avut cu cresa din OTELU-ROSU…

    Mama a inscris-o pe surioara mea Denisa care in noiembrie face 2 anisori la cresa in luna Iulie 2015 si a fost anuntata sa faca dosarul cu acte ca totul sa fie in regula si pe data de 1 Septembrie cand a fost mama cu Denisa sa o duca la cresa a fost anuntata ca doamnele de acolo au pierdut dosarul ei,nu stiau unde este…maine zi ca l-or gasit dar nu mai sunt locuri,asta insemnand ca o sa piarda 1 an Denisa pana sa o in scrie iarasi.

    Deci in iulie cand a inscris-o erau locuri si in Septembrie nu mai erau locuri pentru ea…Este nesimtire si neseriozitate! sper sa se mai poata rezolva problema!