Investiții în sănătate! Aparatură nouă pentru Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj

untitled design set 970x90 px

Spitalul Municipal din Lugoj a demarat procedura de achiziție de aparatură modernă, necesară secțiilor de Dermatologie, Oftalmologie, Radiografie, Neuropsihiatrie și laboratorul spitalului.

„Aparatura solicitată pentru ambulatoriu și Laboratorul Spitalului Municipal este pe site-ul de licitații SICAP. Este vorba de toată aparatura pentru Dermatologie, o parte din aparatura de laborator necesară în vederea acreditării acestuia și aparatura pentru Oftalmologie. Am făcut dosarul pentru contractul de minimis cu bani europeni, pentru achiziționarea unui mamograf pentru Radiografie și a unui electroencefalograf pentru Neuropsihiatrie, mai ales pentru neuropshiatria infantilă”, a declarat dr. Erwin Floroni, directorul instituției lugojene de sănătate.

Mamograful este absolut necesar, mai ales pentru femeile din grupa de risc de peste 50 de ani. Aparatul este în valoare de 250.000 de euro, din care 50.000 de euro vor fi puși la dispoziție de Primărie. Achiziționarea unui astfel de aparat ar fi un pas mare înainte pentru spitalul lugojean. În Lugoj, există astfel de aparate la laboratoare private, precum Medlife și Regina Maria, dar accesul la spital este mai avantajos. Prima mamografie, cea de bază, se efectuează între 35 și 40 de ani. Dacă o mamografie este normală, ea poate fi repetată la fiecare doi ani pentru femeile cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani și o dată pe an la femeile ce au peste 50 de ani sau în funcție de cum consideră medicul radiolog.

publicitate ziar expresb 1000x100

Dosarul urmează a fi depus de către conducerea spitalului în momentul demarării programului cu finanțare europeană.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/