Investiții de peste 7 milioane de lei la Caransebeș!

Ședința de Consiliu Local întrunită ieri de îndată a fost foarte scurtă. Consilierii PSD s-au opus doar la votarea președintelui de ședință propus de liberali, altfel ridicând cu toții mâna pentru două investiții majore în oraș!

Proiectele de pe ordinea de zi au primit votul tuturor consilierilor, lucru mai rar întâlnit în actualul mandat. Este vorba de aprobarea a două proiecte de hotărâre întocmite de specialiștii Serviciului de Integrare Europeană Informatizare Protecția Mediului și Comunicare. Primul face referire la creșterea eficienței energetice la Spitalul Contagioase și TBC, un proiect cu o valoare de  aproape 2,9 milioane de lei, pentru care s-a aprobat contribuția proprie la cheltuielile eligibile ale proiectului în valoare de 57.126 de lei, reprezentând minimul de 2%. Cel de-al doilea proiect se referă la același tip de eficientizare energetică, însă de această dată a Colegiului Național Traian Doda, în valoare de 4.228.749 de lei pentru care s-a aprobat contribuția proprie a municipalității în valoare de 84.574 de lei, reprezentând 2 % din valoarea proiectului.

Totodată, municipiul Caransebeș și-a luat angajamentul de a suporta cheltuielile de întreținere, reparații și gestionare a investițiilor realizate prin proiectul de eficientizare energetică la cele două instituții.