Parcul Teiuș din Caransebeș, invadat de sute de câini! Frumoși și deștepți!

La Caransebeș s-au înmulțit în ultima vreme câinii cu stăpân, de la cele mai cunoscute rase până la cele mai rare în zona Banatului Montan. Iubitorii de animale au învățat cum să îngrijească patrupedele, iar Parcul de agrement Teiuș a devenit una dintre cele mai vizitate zone de către proprietarii de câini. De aceea, Clubul Rotary  a ales Parcul Teiuș pentru organizarea celei de-a III a ediții a Cupei Canine ”Banatul Montan”. Doar în caz de vreme nefavorabilă concursul canin se va muta în sala de sport de la Generală 8.

Taxa  de înscriere la expoziția – concurs este de 50 de lei pentru un câine și de 40 de lei de câine, dacă stăpânul prezintă doi sau mai mulți patrupezi în concurs.
Informații privind înscrierile, regulamentul de participare și programul de desfășurare al evenimentului se pot găsi la Dr. Alin Deteșan (Caransebeş, str. Ardealului, nr.16A), Dr. Ion Rădulescu (Caransebeş,Str. N. Bălcescu, nr.55), Dr. Terhes Adriana (Caransebeș, Str. Protopop Ioan Tomici Nr.11) sau la Ispas Agnes (Tel: 0744-605507 ).

Evenimentul este organizat de Clubul Rotary în colaborare cu Primăria Municipiului Caransebeș. Menționăm că anul trecut peste 500 de exemplare au participat la Cupa Canină ”Banatul Montan”, organizatorii oferind premii în cupe, diplome, bani și mâncare pentru câini.

L-am întrebat pe doctorul veterinar Alin Deteșan de ce ar trebui să participe gugulanii la acest concurs.

„Răspunsul la această întrebare se află în sufletul fiecăruia dintre noi, dar pentru a-l găsi mai ușor vă subliniez următoarele aspecte: este un moment de bucurie când putem prezenta publicului frumoasele exemplare canine și pasiunea noastră pentru cel mai adevărat prieten din lumea animalelor; este un moment de promovare a chinologiei pe plaiurile din Ţara Gugulanilor, iar crescătorii cu animale de rasă și cu participări la expozițiile profesioniste pot veni în sprijinul viitorilor crescătorii de câini cu informații și recomandări despre rasa crescută; este un moment de socializare și cunoaștere a crescătorilor între ei, de stabilirea unor relații și prietenii bazate pe dragostea pentru câine precum și de socializare a câinilor între ei, mai ales cei mici care au prilejul sa facă cunoștință cu viață expozițională; este o manifestare socio-educativă pentru copii, prin organizarea concursului Copilul si cățelul prin care copii si elevii sunt invitați să participe cu cățelul lor la cea mai delicioasă și emoționantă competiție a zilei; apoi concursul Cupa Fifi – prin etalarea celor mai frumoase și stilate freze și toalete accesorizate”, ne-a declarat Alin Deteșan, unul dintre organizatorii manifestării.

Acesta a mai adăugat că participanții au astfel șansa de a fi alături de spiritul rotarian, de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin, iar din fondurile adunate clubul Rotary a sprijinit de fiecare dată activități cultural-artistice ale copiilor, precum și unele medico-sociale ale urbei.

Cu această ocazie vor fi prezentați câinii de salvare de oameni ai asociației SAR Gululania, antrenați de Carol Cristian Brecica (Caransebeș Caini de Salvare).