Investiții de milioane pentru eficientizarea energetică a școlii din Forotic

scoala forotic

Puțin peste două milioane de lei au fost alocați de Ministerul Dezvoltării unității administrativ-teritoriale Forotic, pentru proiectul depus în această primăvară pe Fondul local din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Banii vor fi investiți în eficientizarea termică a Școlii Gimnaziale „Petru Oallde” din comună, prin lucrări de reabilitare și modernizare, atât la interior, cât și la exterior, precum și a sălii de sport.

Potrivit primarului Alexandru Sporea, lucrările vor consta în: refacerea tencuielilor interioare deteriorate la tavane și pereți; refacerea pardoselilor prin aplicarea finisajelor și a unui strat de termoizolație, aplicarea unui termosistem din vată minerală bazaltică la nivel de planșeu peste parter, dar și la exterior, pentru asigurarea confortului termic și reducerea costurilor necesare pentru încălzirea/climatizarea spațiilor; reabilitarea șarpantei, refacerea sistemului de colectare a apelor pluviale, crearea unui grup sanitar care să deservească clădirea, refacerea instalațiilor electrice etc.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Veștile venite dinspre Ministerul Dezvoltării vizavi de proiectul depus de noi pentru școala din Forotic sunt îmbucurătoare, pentru că eu țin foarte mult la tot ceea ce înseamnă educație. Tocmai de aceea am depus și acest proiect, cu speranța că vom prinde finanțare europeană prin PNRR, lucru care s-a și întâmplat.”, ne-a declarat primarul comunei Forotic.

Foto: Primăria Forotic

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/