Investiții de milioane la Coronini! Școala, starea drumurilor, cultura și turismul au prioritate!

Se spune că „cine se trezește de dimineață departe ajunge”. Reformulând acest proverb, raportat la proiectele demarate în comuna Coronini, situația ar suna în felul următor: „Cine depune proiecte din timp are toate șansele să culeagă roadele muncii, transformând orice idee în ceva vizibil, în ceva palpabil”!

În cele aproape două mandate în calitate de edil-șef al comunei Coronini, Ilie Boboescu a vrut să le demonstreze aleșilor nu doar că-și merită funcția ocupată, ci și faptul că este un om de cuvânt, îndeplinindu-și promisiunile făcute în campaniile electorale. Drept urmare, anul 2019 coincide cu finalizarea a trei proiecte, în valoare de peste 10 milioane de lei. În legătură cu această reușită, primarul detaliază pentru expressdebanat.ro: „Lucrurile au mers extrem de bine pentru comuna Coronini prin faptul că, în acest an, ne pregătim să recepționăm trei lucrări, care au fost demarate în urmă cu 3 ani de zile. Printre proiectele pe care așteptăm să le recepționăm, aș aminti: amenajarea de străzi, atât în comuna Coronini, cât și în satul Sfânta Elena (în valoare de 8,96 de milioane de lei), un proiect de apă la Sfânta Elena (în valoare de 1,31 milioane lei) și Căminul Cultural Coronini (care este în valoare de 2,22 milioane de lei). Toate cele 3 proiecte le vom recepționa în acest an, 2019!”

Totodată, edilul subliniază că proiectul comun al străzilor (Coronini, Sfânta Elena), precum și proiectul de apă din Sfânta Elena au putut fi realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 (PNDL1), în timp ce Căminul Cultural Coronini, pe lângă finanțarea obținută prin Planul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), „a fost susținut și cu ceva finanțări proprii”!

Cum materializarea unor proiecte atrage după sine trasarea altor puncte de interes, Boboescu a dezvăluit harta proiectelor la care vrea să lucreze începând cu acest an: „Cele trei proiecte pe care le vom începe în 2019 vizează: o reabilitare a primăriei, în proporție de 90% (1 milion 679 mii lei), a Școlii Generale cu clasele I-VIII Coronini (5,46 milioane de lei), precum și reabilitatea cetății Sfântul Ladislau (peste 18 milioane lei)“.

Pe lângă cele trei proiecte de mai sus, primarul clisurean a mai lucrat la un proiect, și anume: căminul de la Sfânta Elena – un proiect depus pe CNI (Compania Națională de Investiții). Totodată, Boboescu subliniază că nu are de gând să se oprească aici și că mereu există loc de mai bine: „Toată lumea mă-ntreabă: «Doamne, dar dacă ai făcut aceste lucruri, ce mai faci?». Ei bine, sunt lucruri pe care poate vizibil îți dai seama că sunt făcute, dar, după părerea mea, eu zic că suntem un pic mai mult de jumatea drumului”.

Referitor la strategii pentru îmbunătățirea condițiilor turistice în zonă și atragerea vizitatorilor, pe lângă cei 18 milioane de lei, în vederea reabilitării Cetății Ladislau, turiștii vor beneficia și de o parcare „făcută pe GAL, o parcare care ne ajută pentru acest proiect cu cetatea, o parcare pe malul Dunării și un drum de acces spre cetate. Iar investiția ar fi, în acest caz, undeva la 70.000 de euro”, a mai dezvăluit Ilie Boboescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/