„Vela s-a ocupat de tot felul de chestiuni din partea întunecată a vieții”!

Atac fără precedent la președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela! Chiar din interior! Filiala liberală condusă de senator stă pe un butoi de pulbere după demiterile și demisiile din ultimele săptămâni, dar mai ales după ce Adrian Torma n-a mai lăsat, practic, loc de dialog și reconciliere.


De la demiterea lui Felix Borcean din cele două funcții deținute în PNL Caraș-Severin, liberali deschid zilnic alte și alte fronturi. În acest context, președintele liberalilor cărășeni, Marcel Vela, a lansat, săptămâna trecută, un avertisment clar: „Respectarea Statutului nu este un moft sau opțională, nici în Sectorul 2 din București, nici în Giurgiu, Gorj, Caraș-Severin sau alt județ din țară, indiferent de numele, funcțiile sau potențialul financiar al unor a sau altora. Obiectivele tuturor membrilor PNL trebuie să fie lupta împotriva guvernării PSD-ALDE-UDMR!”

Avertismentul lui Vela l-a atins, printre alții, și pe Adrian Torma, liderul PNL Moldova Nouă și, totodată, persoană cu nume și potențial financiar. „Marcel Vela este un bun politician, un politician, după cum am mai spus, al gargarei. Se leagă de diferite lucruri care-i creează avantaje. Faptul că trăim într-o țară democratică ne dă dreptul să spunem acest lucru. Ce spune el în postările pe care le face și, să zicem, în abordarea asta a lui, eu sunt împăcat că am spus ceea ce simt, ceea ce văd!”.

Edilul de la Moldova Nouă îi lansează și o provocare lui Vela, care ar putea limpezi apele. Nu numai la Dunăre, ci în întreg partidul. „Mi-ar plăcea să orgnaizeze cât mai curând o ședință de Birou Politic Județean, ca să tranșăm lucrurile, dar văd că, acum, după ce a văzut că are o opoziție, se ferește să mai facă ședințe. Eu îl îndemn, dacă mai are curaj, să organizăm, săptămâna aceasta, o ședință de Birou Politic Județean și să punem lucrurile la punct, direct, tête-à-tête, de față cu colegii noștri!”

Adrian Torma pune la-ndoială curajul lui Marcel Vela, acela de a spune lucrurilor pe nume, și pentru asta a făcut câteva dezvăluiri. Ceva asemănător cu ceea ce povestise colegul său de la Caransebeș, Felix Borcean. „Marcel Vela nu este atât de curajos pe cât pare. Pentru că, în această perioadă, precum spune și Felix Borcean, și eu am primit mesaje de amenințări, dar nu am ieșit în presă ca și Felix Borcean. Surprinzător, am fost sunat de un cetățean român cu număr de New York. Nu fac nici reclamație pentru că nu sunt un fricos, dar, în trecut, domnul Marcel Vela s-a ocupat de tot felul de chestiuni din partea întunecată a vieții și eu am confirmarea colegilor din partid că trimite mesaje, tot felul de crâmpeie din discuții personale”.

O altă modalitate folosită de Vela pentru a răsturna datele problemei ar fi, după cum dă de înțeles Torma, șantajul emoțional! Șeful administrației de la malul Dunării îi amintește în acest context senatorului cum l-a convins să nu-l susțină pe Nelu Popa la alegerile interne din PNL Caraș-Severin: „Poate că voi veni și eu să fac public cum m-a convins pe mine să nu-l susțin pe Nelu Popa la alegerile interne, trimițându-mi niște poze în care se victimiza cu branule, cu tensiune foarte mare, cu lucruri care denotă micime de caracter, nu leadership adevărat!”