Investiții de 200.000 de lei în plină criză la spitalul din Caransebeș. Vechea conducere l-a lăsat pe un munte de mizerie!

În contextul fondurilor europene câștigate de administrația locală, Primăria Caransebeş a analizat în detaliu situația Spitalului Orășenesc. Ceea ce au găsit a fost șocant pentru toată lumea! Subsolul nu a fost curățat de ani de zile.

La cel mai recent plen, aleșii municipali au aprobat, la propunerea administrației locale, alocarea unei sume importante de bani pentru unitatea spitalicească din Caransebeș. Alocarea bugetară a fost necesată pentru refacerea infrastructurii, dar și pentru curățarea subsolului, care, din cauza dezinteresului fostei conduceri a unității a fost plin de mizerie. Astfel că a fost nevoie urgentă de bani.

,,Primăria municipiului Caransebeș a accesat un fond important de finanțare europeană pentru a achiziționa la spital mai multe aparate, tehnică medicală de ultimă generație. Din păcate, am găsit la spital o infrastructură uzată și foarte multe zone din spital într-o stare avansată de degradare. Căutând împreună cu echipa de experți de unde vine această problemă, am constatat că subsolul nu a fost curățat de ani de zile și că cei care au condus spitalul nu au fost interesați de gestionarea eficientă a tuturor rețelelor de evacuare, a infrastructurii de apă și canal. Suntem nevoiți, pentru a monta în siguranță aceste aparate, să efectuăm lucrări de rigidizare la infrastructura spitalului prin consolidarea planșeului, prin curățarea subsolului, prin realizarea altor rețele de alimentare cu apă și de evacuare a canalului menajer, astfel încât subsolul să fie curat, aerisit și toată infrastructura subsolului să susțină planșeul care este suportul acestor aparate importante, dar și de foarte mare greutate, care pot ajunge până la 8 tone, lucru care implică o analiză rigidă a structurii de rezistență din partea respectivă a clădirii”, a spus Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș, în urma ședinței de Consiliu Local care a avut loc în această săptămână.

Fonduri importante pentru investiții

Suma alocată pentru lucrările de la spital se ridică la 190.000 de lei, astfel că aparatele europene vor putea fi montate într-un timp cât mai scurt, în condițiile cerute de Uniunea Europeană. În cadrul aceluiași for, alţi 500 de mii de lei au fost alocați pentru refacerea podului peste pârâul Potoc, din zona Tudor Vladimirescu, pentru reducerea riscului de producere a inundațiilor.

Prioritățile locale au fost schimbate. Asta, întrucât, inițial, administrația a avut ca obiectiv refacerea tronsonului de drum Calea Severinului – Calea Orșovei – Libertății – Nicolae Bălcescu, până la ieșire spre Reșița. Ținând cont de faptul că în curând vor începe lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, cea de reabilitare a șoselei a fost amânată momentan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/