Şantiere, în tot oraşul la Moldova Nouă. Vezi ce investiții sunt în derulare!

Lucrările de amenajare a falezei, a unei parcări şi a spaţiului verde de pe malul Dunării se apropie de finalizare, astfel că decorul se va schimba fundamental. Această investiţie a fost oarecum obligatorie atât timp cât Moldova Nouă era unul dintre puţinele oraşe în care nu exista o faleză decentă de pe care să poată fi admirat fluviul.

Lucrările nu se opresc aici, pentru că autorităţile locale se gândesc la concesionarea unei suprafeţe pentru amenajarea unei terase la care să poată fi servită o cafea, o limonadă şi, de ce nu, o bere rece.

Pentru ca totul să fie pus la punct până la mijlocul lunii august, când va fi sărbătoarea oraşului, primarul Matei Lupu supervizează personal modul în care se lucrează. Într-una din zile l-am găsit pe şantier.

celtic transilvania 1000x100px

„La faleză treaba merge bine. Am avut ceva probleme cu nisipul, dar a ajuns și acesta până la urmă şi am continuat lucrările. Sunt pe final și parcările și am hotărât că, la finalizarea locurilor de parcare, vom ciocni un pahar în cinstea reușitei”, a declarat edilul-şef.

Veştile bune nu se opresc aici, cum nu se opresc nici investiţiile. „Nu va fi totul gata odată cu terminarea parcării, pentru că mai e de amenajat foarte mult, dar așa ne-am și propus. Eu deja am în viziune cum va arăta zona aici. În primul rând mă gândesc la o terasă aici. La Moldova Nouă, până acum, nu a fost zonă în care să te poți apropia de Dunăre. Dar, în doi ani, deși nu ne-a fost ușor, am reușit să punem pe picioare acest proiect. Nu ne oprim aici, vom încerca încet, încet să amenajăm tot ceea ce este necesar în oraș. Anul acesta vom avea multe șantiere în oraș, pentru că vor fi începute lucrările la apă și canal. După aceea vom asfalta și abia atunci ne vom putea juca şi noi cu ideile”, a mai spus primarul.