Caraș-Severinul, din nou sub cod portocaliu. Autoritățile sunt în alertă!

Inundațiile din luna august nu s-au oprit doar la pagubele de sute de mii de lei lăsate deja în satele cărășene. Se pare că natura va da din nou bătăi de cap județului, meteorologii anunțând pentru următoarele două zile un nou val de ploi care vor aduce deasupra cărășenilor cantități însemnate de apă. Autoritățile au intrat deja în alertă.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare de tip cod galben, valabilă în perioada 6 august 2014, ora 06:00 – 7 august, ora 09:00, pe râurile din bazinul hidrografic Timiş superior.

Totodată, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale în unele bazine hidrografice mici din judeţ.

leader board 728 x 90 px

În același interval, pe râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Moraviţa şi Caraş din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, a fost emisă o avertizare hidrologică de tip cod portocaliu. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai acestor râuri.

În aceste condiții, s-a dispus convocarea tuturor comitetelor locale pentru situații de urgență și instituirea serviciului de permanență la toate primăriile unităților administrativ-teritoriale din județ.

De asemenea, prefectul județului Caraș-Severin a solicitat Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin să monitorizeze în permanență bazinele hidrografice vizate, pentru a preîntâmpina eventuale probleme.