Investiții de 180 de milioane de euro în automotive

dji 0610
explo 1000x200

Continental a investit aproximativ 180 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2022. Compania are peste 19.000 de angajați pasionați de automotive.

„Software-ul este viitorul industriei automotive. Tehnologiile  inovative, alături de produsele fabricate în unitățile noastre (anvelope, automotive și ContiTech) dau o nouă formă sectorului auto și mobilității”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Compania a continuat trendul ultimilor ani în care a crescut anual, preponderent în centrele de cercetare și dezvoltare,  dar și la nivelul unităților de producție.

2022 a fost un an în care concernul a finalizat proiecte importante de investiții în România: deschiderea extensiei centrului de inginerie automotive din Timișoara, precum și inaugurarea primei megafabrici din cadrul grupului Continental, tot în capitala Banatului. Centrul de producție automotive a adăugat a treia extensie și a pus în funcțiune linii noi pentru cele mai recente tehnologii, mărind gama de produse pe care megafabrica le va dezvolta pentru noile domenii de interes ale industriei auto. De asemenea, activitatea fabricilor ContiTech, a celei de anvelope, precum și a celei automotive din Sibiu, la fel ca a centrelor de cercetare și dezvoltare  din Iași, Sibiu și Timișoara (Automotive și ContiTech) au înregistrat investiții în echipamente de ultimă generație, precum și în dezvoltarea personalului.

„Activitatea colegilor mei pune accentul pe instrumentele de care vom avea nevoie și care fac întreg ecosistemul de mobilitate mai inteligent, mai convenabil și mai confortabil. Bineînțeles, zona de inginerie, care acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, va rămâne un pilon de bază al afacerii companiei și în acest an, întregită de software care are  un impact semnificativ în transformarea industriei”, mai spune dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

tmc 640

Anvelope excelente care stabilesc noi puncte de reper în industrie, ce fac mobilitatea mai sigură, mai inteligentă și durabilă, produse ContiTech care oferă soluții personalizate clienților din industrie (precum furtunuri pentru inducția aerului, conducte de aer condiționat, curele de transmisie), instrumentare de bord, sisteme electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, unități electronice și tehnologii inovative software, atât pentru industria automotive, cât și pentru o mobilitate inteligentă, toate acestea fac parte din proiecte la care lucrează echipele din România.

Pentru 2023, compania are planificat să continue angajările. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut, atât în ceea ce privește extinderea sediilor, cât și în noi echipamente pentru centrele de inginerie și pentru fabricile de anvelope, de componente electronice și ContiTech din România.