Investiții condiționate de consens politic! Primăria Caransebeș nu va putea accesa niciun credit fără acceptul PSD!

Singura soluție financiară pentru programul de investiții în municipiul Caransebeș ar fi accesarea unui credit care să susțină efortul administrației publice locale. Cu toate acestea, creditul ar trebui aprobat de Consiliul Local, iar grupul PSD spune că nu se opune acestei inițiative, dacă executivul Primăriei va veni cu proiecte viabile.

„Din acest credit, investițiile ar fi în extinderea rețelei de gaz în cartierele în care oamenii au solicitat această facilitate (zona Gării, Valea Cenchii și Teiuș), realizarea de reparații pe 6 km de străzi și asfaltarea a alți aproape 7 km de străzi din Caransebeș, aici încercăm și accesarea de fonduri europene. De asemenea, ne propunem continuarea proiectului pentru refacerea fațadei și reparații la curtea interioară la Colegiul Național C.D. Loga și amenajarea unor locuri de joacă în cartierele orașului”, a precizat edilul orașului.

Directorul economic Horia Irimia aduce lămuriri cu privire la variantele prin care administrația locală poate accesa fonduri. „Recent, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care facilitează acordarea de împrumuturi administrațiilor locale pentru investiții. Credite de la Trezorerie, nu de la băncile comerciale. Trezoreria este și ea un fel de «bancă». OUG-ul încă nu s-a publicat, noi am studiat doar proiectul aflat în dezbatere publică de câteva săptămâni. Sunt foarte multe Consilii Locale în acest an care sunt în dificultate de a continua investițiile și a începe unele noi. Chiar Guvernul recunoaște că prin «revoluția fiscală» s-au redus sursele de finanțare ale investițiilor și aceasta este motivația adoptării OUG, este și motivația «caracterului de urgență», situația fiind gravă în țară la toate administrațiile locale, luând în considerare faptul că pentru anul 2018 a fost aprobată o nouă modalitate de acordare a sumelor din impozitul pe venit și din taxa pe valoarea adăugată. După publicarea OUG și a Metodologiei, analizând aceste noi reglementări, conducerea Primăriei va propune o variantă concretă de a utiliza această facilitate și o va supune aprobării Consiliului Local”, ne-a precizat directorul economic al Primăriei, Horia Irimia.

CITEŞTE ŞI: Ajutorul guvernamental pentru primării? Permisiunea de a-şi creşte datoriile în 2018 şi 2019!

Potrivit consilierului PSD Florin Bogdea, grupul social-democrat nu s-a opus niciodată investițiilor administrației publice, însă condiția este una singură: banul să fie cheltuit în favoarea cetățeanului. „Noi nu spunem acum că vom fi împotriva accesării acestui credit sau că vom vota împotriva investițiilor din acești bani, dar așteptăm să vedem concret despre ce bani este vorba și cum vor fi ei cheltuiți exact”, ne-a declarat consilierul Florin Bogdea.