Investiții compromise în Caransebeș din motive… spaniole?

explo 1000x200

Nu toți investitorii din Caransebeș, care au beneficiat de facilitățile oferite de Consiliul Local, îşi respectă obligaţiile. Uneori, motivele ar putea fi găsite… pe alte meleaguri.

Deși administraţia publică locală a municipiului de pe Timiş şi Sebeş a aprobat, în urmă cu mai mulți ani, cererea unei firme, prin care a vândut acesteia două hectare de teren, amplasat în zona industrială, la ieşirea din Caransebeş spre Oţelu Roşu, pentru a deschide un abator, nici până la ora actuală investiția nu s-a realizat. Ba mai mult, investitorul a solicitat prelungirea cu un an a termenului de realizare a investiției, prin încheierea unui act adițional la contractul de vânzare-cumpărare. Aceeași procedură durează din 2012 până în prezent, astfel că prelungirea cu încă un an, în ședința din decembrie 2016, a fost și ultima, cel mai probabil, având în vedere că cifra de afaceri a firmei, de când a fost înființată la Registrul Comerțului Caraș-Severin, este 0 (zero)!

Societatea Paco Leapaio, cu sediul în oraş, a fost înfiinţată de un cetăţean român stabilit în Spania şi care avea la acea oră o firmă iberică de anvergură, astfel că în 2011 și-a exprimat dorinţa de a construi aici un abator şi un depozit de produse şi preparate din carne. Mai mult, investitorii intenţionau să dezvolte în municipiu o platformă industrială, drumuri de acces, locuri de parcare, precum şi o staţie de distribuţie a carburanţilor. Durata de realizare a acestor obiective era de doi ani. Investitorul a achitat către bugetul local contravaloarea totală a terenurilor achiziţionate la momentul semnării contractului, ceea ce demonstra seriozitatea acestuia, însă cel mai probabil el a depins de partenerul spaniol pentru dezvoltarea afacerii. Însă, cum în ultimii ani Spania s-a transformat în „bolnavul Europei”, investitorul caransebeșean caută probabil finanțare în altă parte pentru dezvoltarea proiectului său.

banner 970 x 250