Mobilizare generală în Caransebeş! Pentru că iarna (asta) nu-i ca iarna (trecută)!

Felix Borcean, primarul Caransebeşului, îndeamnă la solidaritate civică, pentru ca urbea să nu fie paralizată odată cu înregistrarea temperaturilor scăzute.

Temperaturile record din ultimele zile nu au speriat administrația locală din Caransebeș. Deși seara trecută a nins la -11 grade Celsius, Serviciul Public de  Reparații și Întreținere Străzi s-a preocupat de deszăpezirea arterelor principale, după care utilajele au intrat pe străzile din cartiere.

Potrivit primarului Felix Borcean, nu au fost întâlnite probleme deosebite pe străzile municipiului de pe Timiș și Sebeș, însă cooperarea cetățenilor în astfel de momente este primordială. De aceea, în această dimineață s-a întrunit Comandamentul pentru Situații de Urgență, care a avut ca sarcină principală colaborarea între toate instituțiile din municipiu pentru a nu apărea situații insurmontabile, chiar dacă în această noapte se anunță temperaturi de sub -20 de grade.

Astfel, șoferii sunt rugați să nu parcheze mașinile în locuri nepermise, pentru a putea intra utilajele de deszăpezire. De asemenea, au fost anunțate asociațiile de proprietari pentru curățarea trotuarelor din fața blocurilor și proprietarii de case pentru curățarea perimetrului din fața imobilelor, pentru că nu este doar datoria Primăriei să fie implicată în actul de întreținere a curățeniei urbei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Prin lege este de datoria cetățenilor să-și curețe în fața locuinței, fie ea casă sau apartament la bloc. Cu toții trebuie să fim conștienți că doar împreună putem să avem un oraș așa cum ni-l dorim. Nu este convenabil pentru nimeni să aplicăm amenzi. Ar fi de preferat ca cei care sunt responsabili să intervină și să curețe trotuare și spațiile din fața locuințelor, pentru că este o activitate nu neapărat plăcută, dar eficientă pentru a preîntâmpina eventualele accidente și aceste zone să nu fie un pericol pentru cetățeni”, a menționat primarul Felix Borcean.

Edilul-șef al urbei a ținut să precizeze că transportul public în comun are același program, nu s-au înregistrat întârzieri, ba mai mult, s-a observat un aflux de călători în special la orele dimineții, fiind chiar indicat să se apeleze la autobuze ca mijloc de transport, pentru că numărul mare de mașini poate crea un blocaj în traficul și așa foarte aglomerat.

Felix Borcean a adăugat că, pentru oamenii străzii, cantina de ajutor social a Primăriei va pune la dispoziție o supă caldă, un prânz mai consistent, dacă aceștia vor fi găsiți pe străzi de către polițiștii locali.

publicitate si promovare online banner maxagro