Nu toți investitorii din Caransebeș, care au beneficiat de facilitățile oferite de Consiliul Local, îşi respectă obligaţiile. Uneori, motivele ar putea fi găsite… pe alte meleaguri.
Deși administraţia publică locală a municipiului de pe Timiş şi Sebeş a aprobat, în urmă cu mai mulți ani, cererea unei firme, prin care a vândut acesteia două hectare de teren, amplasat în zona industrială, la ieşirea din Caransebeş spre Oţelu Roşu, pentru a deschide un abator, nici până la ora actuală investiția nu s-a realizat. Ba mai mult, investitorul a solicitat prelungirea cu un an a termenului de realizare a investiției, prin încheierea unui act adițional la contractul de vânzare-cumpărare. Aceeași procedură durează din 2012 până în prezent, astfel că prelungirea cu încă un an, în ședința din decembrie 2016, a fost și ultima, cel mai probabil, având în vedere că cifra de afaceri a firmei, de când a fost înființată la Registrul Comerțului Caraș-Severin, este 0 (zero)!
Societatea Paco Leapaio, cu sediul în oraş, a fost înfiinţată de un cetăţean român stabilit în Spania şi care avea la acea oră o firmă iberică de anvergură, astfel că în 2011 și-a exprimat dorinţa de a construi aici un abator şi un depozit de produse şi preparate din carne. Mai mult, investitorii intenţionau să dezvolte în municipiu o platformă industrială, drumuri de acces, locuri de parcare, precum şi o staţie de distribuţie a carburanţilor. Durata de realizare a acestor obiective era de doi ani. Investitorul a achitat către bugetul local contravaloarea totală a terenurilor achiziţionate la momentul semnării contractului, ceea ce demonstra seriozitatea acestuia, însă cel mai probabil el a depins de partenerul spaniol pentru dezvoltarea afacerii. Însă, cum în ultimii ani Spania s-a transformat în „bolnavul Europei”, investitorul caransebeșean caută probabil finanțare în altă parte pentru dezvoltarea proiectului său.