Investiție în turism! Peste 18 milioane de lei vor mișca lucrurile în Coronini!

România… Țara în care munții, dealurile, podișurile și câmpiile creionează micul paradis din estul Europei. Este Raiul peisagistic care, după o perioadă de hibernare (lipsa de promovare a frumuseților naturale), începe ușor, ușor să iasă de sub amenințarea norilor Nimbus și să strălucească la adevărata sa valoare. Un exemplu în acest sens ne este oferit de zona Clisurii Dunării, care, de doi ani, e tot mai curtată de turiști din toate colțurile țării!

Dezvoltarea turismului din Clisura Dunării este unul din proiectele cu care primarul comunei Coronini, Ilie Boboescu, vrea să pășească în 2019. În acest sens, peste 18 milioane de lei vor fi alocați pentru reabilitarea cetății Sfântul Ladislau – unul din cele mai importante obiective turistice din zonă, fortificație medievală menționată în documente (încă din 1430), cetate aflată la capătul estic al localității Coronini: „Acest proiect este un proiect serios, un proiect pentru care am luptat enorm și îmi doresc să se ducă la bun sfârșit, datorită faptului că suntem într-o zonă turistică. Turismul, de aproximativ doi ani, chiar a-nceput să se dezvolte enorm aici, în Clisură, și mă gândesc că acest proiect de reabilitare a cetății va aduce mult mai mulți turiști pentru întreaga Clisură”, explică edilul pentru expressdebanat.ro.

Punerea în valoare a atracțiilor turistice înseamnă, de asemenea, și dezvoltarea sectorului de servicii oferite turiștilor (cazare), capitol la care, după cum spune primarul Boboescu, mai trebuie lucrat: „Problema pe care am observat-o, venind și eu din mediul de afaceri și deținând o pensiune la intrare în Coronini, se referă la spațiile de cazare! Așa cum v-am spus, în ultimii doi ani au venit foarte mulți turiști în zonă. Sunt foarte puține spații de cazare pe Clisură și aici nu vorbesc strict legat de Coronini! Chiar în ultimii doi ani se-ntoarceau oamenii și-mi părea rău de ei că pleacă și probabil nu se vor mai întoarce căci probabil și-au pus întrebarea: «Mă duc pe Clisură, dar unde dorm?» Este un lucru care trebuie luat în serios și eu am încercat să mobilizez oamenii de pe raza comunei noastre, care au ieșire la Dunăre, să-și aranjeze câteva camere. Oamenii nu vor hoteluri de 3 stele sau de 5 stele! Își doresc să aibă unde să-nnopteze, le place zona!”.

Vis-a-vis de zonele din care provin oamenii care iau cu asalt Clisura Dunării, an de an, Boboescu exclamă mândru: „Vin oameni din toate colțurile țării! Chiar am rămas impresionat că vin oameni de la mare. Eu mă duceam la mare, ei veneau la noi. Rămân foarte impresionați de zonă! De ce? Pentru că pe partea dreaptă a drumului avem Dunărea, iar pe partea stângă – dealul! Cam rar în țară asemenea locuri: să ai și apă, și deal!”.

Întrebat dacă infrastructura precară (drumul Moravița-Moldova Nouă) îi ține departe pe timișoreni de zona Clisurii Dunării, șeful administrației de la Coronini concluzionează: „Și în ciuda acestui fapt, turiștii continuă să vină! Iar dacă ar face acest drum, numărul vizitatorilor nu numai că s-ar dubla, chiar s-ar tripla!”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/