Investiție fabuloasă la Caransebeș! Un fost sponsor al echipei de fotbal Steaua pune 20 de milioane de euro în razele soarelui!

explo 1000x200

După ce în urmă cu mai mulți ani a adus în Caraș-Severin cel mai mare producător de aluminiu din lume și a creat 4.000 de locuri de muncă, acum pregătește o investiție de zeci de milioane de euro într-un parc fotovoltaic!

Este vorba despre cunoscutul om de afaceri Ion Stepanescu, care a trimis deja Primăriei Caransebeș o scrisoare de intenție prin care își manifestă interesul pentru concesionarea unei suprafețe importante de teren pe care să instaleze mai multe centrale care produc energie verde. Centrale fotovoltaice. Mai exact, e vorba despre un teren în suprafață de 52 de hectare, situat în zona Cărbunari Țigănești, pe care ar urma să fie amenajat un parc fotovoltaic. Asta presupune o investiție de peste 20 de milioane de euro, iar pretențiile societății sunt de aprobare a concesiunii pe o perioadă de 49 de ani, necesară amortizării investiției. Parcul fotovoltaic va dezvolta circa 40 MW și ar putea deveni realitate în scurt timp. Și asta pentru că la Ion Stepanescu și partenerii săi nu s-a pus niciodată problema de bani.

Ion Stepanescu este cel care, în 2002, a adus la Caransebeș, cel mai mare producător de aluminiu din lume, compania ALCOA FUJIKURA, care a dezvoltat în zonă fabrici în care au ajuns să lucreze, șapte ani mai târziu, peste 4.000 de oameni. În tot acest timp, s-au ridicat de la casieria companii salarii în valoare de 250 de milioane de euro! La 26 de ani, Stepanescu conducea propria companie, în care lucrau 600 de oameni, iar cifrele de afaceri erau de ordinul milioanelor. Parcul în care vrea să producă energie verde ar putea fi doar o primă mare investiție dintr-un lanț întreg. „Eu și partenerii mei avem deja pregătite câteva sute de milioane de euro pentru investiții în Caraș-Severin, pentru ca Munții Banatului să renască. După ce am adus cel mai mare angajator în județ, în 2002, mă bucur că acum pot ajuta aduce din nou o rază de speranță la Caransebeș. Am trecut prin multe de atunci, mulți au încercat să mă lase lefter, dar iată că adevărul nu poate fi învins, așa este și așa va fi și de acum încolo. Eu iubesc enorm aceste locuri și din acest motiv mă bat cu toată lumea pentru ca Munții Banatului să renască. Să știți că pe mine m-au costat 20 de ani din viață pentru a demonstra că adevărul nu poate fi învins”, ne-a declarat omul de afaceri din Rusca Teregova.

Ion Stepanescu a fost sponsorul celei mai iubite și performante echipe pe fotbal din România, Steaua București, chiar înainte ca Gigi Becali să preia clubul roș-albastru, dar în același timp a fost și cel despre care se putea spune, acum vreo 15 ani, că dirijează județul. Aproape toți politicienii de ieri și de ani i-au bătut la ușă și i-au cerut sprijinul. Pe unii i-a făcut primari, pe alții parlamentari. L-au trădat pe parcurs aproape toți, iar unii au încercat să-i ia averea, să-l lase fără nimic. Numai că, după ce a negociat la masă cu miliardarii lumii, Ion Stepanescu nu e doar la figurat un munte de om, ci și la propriu. Spune că a numărat sute de dosare penale fabricate de sistemul corupt pentru a fi îngenuncheat, dar a rămas mereu în picioare. Cum nu va putea fi îngenuncheat nici de acum încolo, glumește Stepanescu, deoarece îi are mereu alături pe prietenul Daniel Ghiță, campionul lumii la K1, sau pe miliardarul Bobby Păunescu.

Rămâne de văzut acum răspunsul administrației locale din Caransebeș. Răsare cu adevărat soarele în Cărbunari Țigănești?!