Investiţie de 1,5 milioane de lei finalizată la Oţelu Roşu. Centrul Civic, reinventat de Luca Mălăiescu! [FOTO/VIDEO]

S-a încheiat unul dintre proiectele de suflet ale lui Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu, care demonstrează că se poate și ca un oraș mic să fie adus la standarde europene, doar prin lucruri elementare, precum spații verzi, alei pietonale, iluminat public și fântâni.

Cel de-al treilea tronson din Centrul Civic reabilitat a fost inaugurat în aceste zile, zonă care întregește centrul urbei prin spectacolul oferit pe timpul serii de fântâna ornamentală prin jocul de apă și culori.

„Am rămas impresionat în aceste zile de oamenii care vin în plimbare până aici, în Centrul Civic, le place. Îi văd că sunt mulțumiți, și pentru mine este cea mai mare răsplată. Am încheiat și acest tronson, valoarea investiției este de 450.000 de lei.

Centrul este așa cum mi l-am dorit, cu băncuțe, cu gazon, cu sistem de irigare a spațiului verde care țâșnește din pământ, fără a incomoda la suprafață, cu sistem de lumini pentru toate fântânile și în special pentru aceasta din urmă, care oferă tot spectacolul, cu iluminat stradal, cu rondouri de flori și sistem de electricitate, pentru a nu mai fi nevoiți ca, de fiecare dată când organizăm vreun eveniment în centru, să tragem tot felul de cabluri pentru curent”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Primarul orașului de pe Valea Bistrei a realizat întreaga investiție de reabilitare și modernizare a Centrului Civic în ultimii doi ani, cu fonduri exclusiv de la bugetul local, întreaga investiție fiind în jur de 1,5 milioane de lei.

Reamintim că scările şi esplanada Casei de Cultură sunt îmbrăcate în travertin, iar în parcul din faţa Casei de Cultură sunt amplasate fântâni subterane, îmbrăcate cu granit şi alei pavate, dar şi arbuşti ornamentali. Fântânile sunt iluminate, creându-se un joc de lumini cu jeturile de apă care ţâşnesc din pământ. Sursa de inspirație pentru zona centrală a constituit-o orașul stațiune Gyula, din Ungaria, unde fântânile predomină în zona centrală, oferind turiștilor un loc spectaculos de promenadă, ne-a mai precizat edilul orașului Oțelu Roșu.

Centrul Civic din Oţelu Roşu, finalizat 100%.

Gepostet von Express de Banat am Mittwoch, 4. Juli 2018