Investiția Eti Bakir la Moldova Nouă, la decizia guvernului

ion chisalita primar moldova noua
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Proiectele tehnice sunt în lucru. În curând ar putea începe construirea flotației și infrastructurii de măcinat și transport minereu.

La capătul unei discuții avută recent cu reprezentanții companiei din Turcia, primarul Ion Chisăliță (foto) afirmă că prima livrare de concentrat de cupru către Europa ar putea pleca de la Moldova Nouă peste trei ani. Siguranța arătată de investitorii turci vine după ce au obținut toate documentațiile necesare obținerii licenței pe 20 de ani.

„Problema lor cea mai mare a fost că trebuia să obțină licență pe documentațiile pe care le întocmesc pentru 20 de ani fiindcă e vorba despre o investiție de 500 de milioane de euro. Acum au toate porțile deschise ca să o obțină. Mi-au spus că a rămas ca executivul să dea poate chiar o hotărâre de guvern”, a spus Ion Chisăliță.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Conform primarului, în cadrul discuției amintite, reprezentanții companiei turcești au mai spus că, în 36 de luni de la acel moment, vor putea livra concentrat de cupru în țări din Europa. Aceasta a fost o altă problemă pe care investitorii turci au avut-o de rezolvat întrucât inițial aveau dreptul să livreze și în afara Europei însă Uniunea Europeană s-a opus.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/